31. kolo
06.05.2023 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Gladbach oplatil Bochumi listopadovou porážku

Hříbata si tímto vítězství teprve tři kola před koncem definitivně zajistila setrvání mezi německou elitou. Naopak VfL ještě budou muset pořádně zabojovat, jelikož aktuálně ztrácejí na první nesestupovou a nebarážovou pozici dva bodíky.

Tenhle duel v Borussia-Park nepřinesl během úvodní dvacetiminutovky příliš záživný fotbal, třebaže borcům na hrací ploše nešlo upřít snahu. Až v závěru daného období se ke střele dostal Florian Neuhaus. K nelibosti kouče Daniela Farkeho o kousíček přestřelil zařízení. Velká škoda pro domácí výběr. Tím spíše, že Kouadio Koné při své další šanci také selhal.

Střelecký účet tohoto klání tedy musel až v jeho pětatřicáté minutě rozseknout Jonas Hofmann. Fotbalista, který reprezentoval Německo jak na EURO 2020, tak na loňském mistrovství světa v Kataru, si na zadní (pravé) tyči počíhal na ideálně načasovaný centr od Ramyho Bensebainiho a z první jej nasměroval za Riemannova záda - 1:0.

Hostující jednička pak chybovala při rozehrávce, načež se míč dostal k Alassanemu Pléovi. Ten na podzim zaznamenal ve vzájemném střetnutí s Bochumí jediný gól svého týmu, zatímco teď vyšel střelecky naprázdno, protože cílil pouze do břevna. Po změně stran měl blízko k vyrovnání Kostas Stafylidis a hned po něm taky Philipp Hofmann, který hlavičkoval do břevna.

V 74. minutě se opět probral autor prvního gólu zápasu, leč tentokrát byl vychytán. Strážce hostující svatyně se vyznamenal i proti střele Nathana N’Goumoua a v závěru si poradil i s příležitostí Larse Stindla. Ganvoula potom vymyslel nepřesnou přihrávku na Takumu Asana, jenž by uklízel do prázdné. A tak se stalo, že měl poslední slovo kapitán Lars Stindl, jehož laxně bránící obránci nechali zakončit hned dvakrát, přičemž se ujala až hlavička k levé tyči - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele