7. kolo
17.09.2022 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Lipsko odjíždí z Mönchengladbachu s nepořízenou

Zatímco před týdnem die Roten Bullen přehráli ve šlágru kola Dortmund v poměru 3:0, tentokrát stejným výsledkem podlehli Mönchengladbachu, který se díky tomu vyšvihl na pohárové příčky. Návrat do Borussia-Parku tedy Marcovi Rosemu nevyšel, takže jeho svěřenci po sedmi kolech s velkou pravděpodobností setrvají na dvanácté příčce.

Jako první zahrozil v závěru úvodní desetiminutovky Nico Elvedi. Péter Gulácsi dokázal vyrazit, jenže hned po další akci tahal míč ze sítě. Joe Scaly poslal z pravé strany do vápna centr, po kterém dobře hlavičkoval Marcus Thuram. Muž v rukavicích pouze vyrážel před sebe, díky čemuž nabídnul Jonasi Hofmannovi jako na zlatém podnose příležitost ke skórování, kterou rodák z Heidelbergu nepohrdnul, byť se Joško Gvardiol hodně snažil, aby zůstal stav nadále bezbrankový - 1:0.

Právě chorvatský stoper mohl po čtvrthodině hry vyrovnat. Sommera však příliš nevyděsil. V následujících minutách si Borussia bez větších problémů hlídala vedení, které se jí deset minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství podařilo zdvojnásobit. Thuram šel s Hofmannem do rychlého protiútoku, kdy proti nim stál jediný obránce. Po šikovné přihrávce šajtlí v podání prvního jmenovaného vymyslel ten druhý křižné zakončení k levé tyči - 2:0.

Hattrick mohl být dokonán v průběhu dalších 120 sekund. Bohužel pro domácí chyběly decimetry. Po změně stran musel dvakrát zasahovat Yann Sommer. André Silva cílil do středu brány, kdežto po střele Dominika Szoboszlaie si švýcarská jednička nebyl stoprocentně jistá. Nicméně neinkasovala, a tak přišla na pořad večera třetí branka do sítě Lipska.

Na hranici malého čtverce číhající Ramy Bensebaini si zpracoval Stindlův centr, načež v poklidu přehodil Gulácsiho, jehož parťáci v obraně při snaze o ofsajd systém vystoupili pozdě - 3:0. S odpovědí přispěchal David Raum. Zákrok zkušeného strážce svatyně byl jistý. Po hodině hry to zkusil Thuram, jenže nedal své střele patřičnou razanci.

V závěrečné desetiminutovce se krátce po svém příchodu na hřiště zranil Hannes Wolf. Po něm stál Hofmann tváří v tvář Gulácsimu. Volil stejné zakončení jako při své druhé trefě, nicméně tentokrát proti maďarskému reprezentantovi neuspěl. Tečku za utkáním udělal svou nepřesnou ranou Xaver Schlager.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele