5. kolo
04.09.2022 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Famózní přímák Aaróna Martína přisoudil Mohuči výhru nad Mönchengladbachem

Mönchengladbachu se nepovedlo navázat na poslední cenný výsledek v duelu s Bayernem a doma utrpěl po čtyřzápasové sérii bodových zisků svou první porážku v sezóně. Mohuč se naopak slušně revanšovala za poslední výpadek s Leverkusenem, tentokráte hrála v obranné fázi solidněji, udržela čisté konto a díky trefě Aaróna Martína Caricola slavila finální výhru.

A že se hosté míní prezentovat rozhodně v daleko lepším světle než před týdnem, ukázaly již úvodní pasáže tohoto klání. Hlavičku Widmera, směřující mezi tři tyče, musel až na poslední chvíli vyrážet před brankovou čárou bránící ben Sebajní, přičemž k dorážce se rychle dostal Barreiro, avšak v tomto případě gólman Sommer proti střele, kterou ve snaze blokovat tečoval jeho spoluhráč Elvedi, stačil zasáhnout. Až po půlhodině hry se osmělili rovněž domácí, ale Thuram měl smůlu, že trefil pouze břevno. Francouzský forvard následně vyřešil trestuhodně jeden z brejků, místo aby zakončoval, snažil se přihrávkou vyhledat Neuhause, jenže tenhle záměr přečetl vracející se Kohr, který balón ve skluzu uklidil do bezpečných vod mimo hřiště.

Zkraje první půle se pak Borussii situace notně zkomplikovala. V 53. minutě totiž Itakura na zem povalil těžko udržitelného Onisiwa, a jelikož se jednalo také o zmaření zjevné brankové možnosti, následovala červená karta pro Japonce. Pro domácí navíc představoval ten moment dvojí trest, neboť Mohuč měla k dispozici standardku ze slušné pozice, kterou mistrně využil Aarón Martín, jeho přímá střela skončila v šibenici, k níž se Sommer jenom smutně podíval. A oslabený Mönchengladbach poté žádnou odpověď na tohle inkasovaní jednoduše nenašel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele