11. kolo
22.10.2022 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Giovanni Reyna a Jude Bellingham (© AFP)

Dortmund s přehledem vyzrál na Stuttgart

Oba kluby v týdnu zvládly svůj zápas v rámci DFB-Pokalu. VfB dokonce nasázeli Bielefeldu šest branek. Jenže v Signal Iduna Parku to byla docela jiná písnička. Když proti úřadujícímu vicemistrovi prohráváte po čtvrt hodině o dvě branky, nejste zrovna v záviděníhodné pozici. Takže zatímco BVB v tabulce o něco poskočí směrem vzhůru, celek z Bádensko-Württemberska bude rád, když po jedenácti kolech udrží alespoň barážovou pozici.

Z časomíry neuběhly ještě ani dvě minutky a Jude Bellingham z úrovně penalty z voleje zakončil velmi pěknou akci svého týmu - 1:0. O odpověď se pokusili jak Mavropanos, tak Tiago Tomás, ale první jmenovaný přestřelil, kdežto ten druhý nepřekonal Gregora Kobela, jenž před odchodem do Borussie za Stuttgart nastupoval.

Ve 13 minutě rozehrál Raphaël Guerreiro standardní situaci. Hostující defenziva poněkud zaspala, čímž dala příležitost Niklasi Sülemu, aby potvrdil, že je gólovým obráncem. Na jeho zakončení z první neměl Florian Müller nárok - 2:0. Autor druhé branky byl při chuti, jenže jeho další pokus byl přílíš slabý na to, aby znamenal pro muže v rukavicích velké nebezpečí.

Podobně si počínal i Karim Adeyemi, jenž přišel před sezonou coby dvacetiletý talent ze Salzburgu. Naouirou Ahamada se ocitnul v nadějné pozici a zřejmě doteď lituje, že mířil nad. Jelikož krátce poté, v samotném závěru úvodní půle, posunul Youssoufa Moukoko na levou stranu, kde se svým přízemním obstřelem k pravé tyči uspěl Giovanni Reyna - 3:0.

Asistent u poslední trefy se po změně stran dostal hned ke střele. Bohužel pro BVB čtvrtý hřebíček nepřidal. To se podařilo až v 53 minutě Bellinghamovi, když evidentně zaskočil Floriana Müllera střelou mezi třemi hráči Stuttgartu - 4:0. Po hodině hry předvedl důležitý obranný zákrok Dan-Axel Zagadou. Na pátou trefu však stejně došlo.

Těsně před ní hostující jednička výtečně zneškodnila přímý kop v podání Raphaëla Guerreira. Jenže záhy portugalský reprezentant pobídnul Moukoka, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu, totiž dopravit míč ze vzdálenosti dvou metrů do odkryté klece - 5:0. O korekci se pokusil Luca Pfeiffer, ovšem mířil nad břevno.

Ani jeho spoluhráč Nikolas Nartey prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Poté si naběhnul na centr Waldemar Anton, nicméně nevyprodukoval nejpřesnější hlavičku. V poslední minutě to sice vypadalo, že se alespoň jeden čestný úspěch podařilo zaznamenat. Rozhodčí Daniel Schlager po konzultaci s kolegou u videa nemohl gól uznat pro ofsajd.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele