32. kolo
13.05.2023 18:30 CET
5 : 2
(4:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Dortmund si vcelku snadno poradil s Gladbachem, lídrem tabulky se ale nestane

Když po dvaatřiceti minutách prohráváte s BVB za jeho současné formy o čtyři branky, zřejmě tušíte, že si po finálním hvizdu v tabulce rozhodně nepolepšíte. Svěřenci kouče Edina Terziće nadále můžou litovat dva týdny staré remízy s Bochumí, díky které zůstává za Bayernem o bodík pozadu, místo toho, aby byl o bod před ním. Naopak Hříbata budou ráda, když se jim podaří obhájit desátou pozici z minulého ročníku.

Tradičně vyprodaný Signal Iduna Park nemusel čekat na úvodní trefu nijak dlouho. Běžela teprve pátá minuta, když si dobře dělal prostor Sébastien Haller. Jeho střelu zblokoval Ramy Bensebaini pouze tak, že tím nabídnul stoprocentní příležitost Donyellu Malenovi, který jí nepohrdnul a z bezprostřední blízkosti dopravil merunu za čáru i s brankářem - 1:0.

Těsně po uplynutí otevírací desetiminutovky se znovu osmělil Haller. Ovšem Bensebainiho pokus byl ještě nebezpečnější a nebýt výborného Kobela, bylo srovnáno. Další šance patřila Bellinghamovi, jenž se teprve zastřeloval. Při další střele mu pomohlo, že byla ze značky pokutového kopu, jelikož pro Hallerovy kličky neměl pochopení Florian Neuhaus.

V ten moment běžela 18. minuta a anglický reprezentant procedil míč pod padajícím Janem Olschowskym - 2:0. Po rozehrávce zasadil další hřebíček aktivní Sébastien Haller, jelikož po pěkné akci stylově uklízel patičkou prudkou přihrávku od Donyella Malena - 3:0. Následující pasáž se musela obejít bez vyložených možností, ačkoli ta v podání Emreho Cana nebyla až tak marná.

Ovšem dvaatřicátá minuta patřila opět reprezentantovi Pobřeží slonoviny, který po Malenově centru využil toho, že jej Marvin Friedrich nebrání těsněji, přičemž svou roli patrně sehrála i skutečnost, že se volej pro muže v rukavicích nepříjemně odrazil do země - 4:0. Náhradník za Jonase Omlina se krátce poté vyznamenal proti Malenovi.

První půle tedy vyšla Černožlutým dokonale. V té druhé se jako první osmělil Neuhaus, jenže nebyl úplně přesný. Další branku si na konto nepřipsal ani Jude Bellingham, jenž tudíž zůstává na osmi trefách. Za svými úspěšnými spoluhráči nechtěl zaostávat Karim Adeyemi, jemuž bohužel nebylo o druhé květnové sobotě roku 2023 přáno, aby se zapsal mezi střelce.

Čtvrt hodiny před koncem nezvládnul Giovanni Reyna zasekávačku, kterou se proti němu prezentoval Ramy Bensebaini, který sám zachoval klid a pokutový kop proměnil - 4:1. Hned v následující minutě mohl už překonaný Gregor Kobel děkovat Niklasi Sülemu, že za něj zaskočil. Salih Özcan čtyřgólový rozdíl zpět nezařídil, takže se dočkal až Lars Stindl. Luca Netz mu vrátil mimo velké vápno a následná přízemní střela skončila u pravé tyčky - 4:2.

Za 180 sekund ale švýcarský brankář čaroval, jelikož vychytal Jonase Hofmanna. V případě snížení na 3:4 by zbývající pětiminutovka byla nepochybně velmi výživná. Jakékoli snahy o dramatizaci s finální platností utnul Giovanni Reyna, který tedy sedmou trefou v probíhající sezoně napravil svůj penaltový zákrok.

Christoph Kramer poslal v dobré vzdálenosti od brány na zem Adeyemiho a na světě byl přímý kop. Raphaël Guerreiro cílil na Olchowskyho stranu, avšak hostující gólman kulatý předmět neudržel, takže americký reprezentant a rovněž syn slavného otce Claudia, mohl zblízka dorážet na místo určení - 5:2. A tak získal výsledek tohoto atraktivního mače svou finální podobu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele