20. kolo
11.02.2023 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kingsley Coman (© AFP)

Bayern si upevnil vedení v Bundeslize, třemi góly očekávaně přetlačil Bochum

Bayern se na úterní vystoupení v Lize mistrů proti PSG naladil dobře. Bez větších problémů si doma poradil s o záchranu usilující Bochumí a potvrdil své výsostní umístění v Bundeslize. Je nicméně potřeba zmínit, že hosté v Allianz Aréně nesehrávali nijak špatnou partii do první obdržené branky. Ta přitom hodně pošramotila jejich psychiku, byla zbytečná a velmi hloupá.

Do první větší možnosti se dostali domácí v 16. minutě. Joao Cancelo obdržel přihrávku do vápna od Musialy, jemným obloučkem pak na zadní tyči pobídl sbíhajícího Choupa-Motinga, který hlavou zacílil, avšak z blízkosti zamířil pouze do boční sítě. Ve 24. minutě pálil slušně ze střední vzdálenosti Gnabry, avšak ani on neseřídil svoje mířidla správně. Ve 35. minutě již Gnabry přece napřímo ohrozil brankáře Riemanna, ten však neměl větší problém zasáhnout.

Až ve 41. minutě bavorská družina přetavila soustavný tlak v první gól. A byla pro Bochum opravdu velká škoda, že inkasovala tak lacino, protože té doby slušně držela favorita na uzdě. Vracející se Janko, poslední hráč z obrany, každopádně vůbec neodhadl intenzitu nahrávky, kterou směroval na Riemanna. Ten byl tak u míče později než atakující Müller, který s první kličkou na muže v rukavicích sice ještě nevyzrál, následně se ale už dostal ke zdárné dorážce.

V závěru první půle se ještě do velké šance propracoval Goretzka. Gnabry vyhledal centrem z rohového čtvrtkruhu hlavu de Ligta, jehož tvrdé zakončení Riemann s vypětím všech sil jen vyrážel, pouze přitom do míst, kde byl bavorský defenzivní štít. Jenže ten ukázal, že sázet do brány soupeřů jednu branku za druhou není jeho hlavní doménou, a trestuhodně tedy selhal.

Nakonec ovšem Bayernu nemuselo tohle neproměnění příležitosti tolik vadit, po obrátce se totiž zaradoval ještě ze dvou přesných zásahů, kterými pojistil tříbodový zisk. Výběr Stern des Südens přežil Hofmannův pokus hlavou, který gólman Sommer polapil u své šibenice, v 64. minutě přitom rozvlnil síť podruhé, to když Coman prostřelil nohy Riemanna po uvolnění od Musialy. V 73. minutě pak proměnil penaltu Gnabry, která byla nařízena poté, co hříšník Janko, jenž měl lví podíl i na úvodním inkasování, ve vlastní šestnáctce podrážel pozdějšího exekutora. Bavořané do konce klání hrozili ještě dvakrát, Ibrahimovic ani Tel však neuspěli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Jardman

Bayernek

Reagovat
DidusIneptus

Bayern spousta nepřesností, v jejich hře stres, strach o svou dlouhodobou dominanci která se v posl. době nějak vytrácí. Nepohoda v klubu se zas vrací. Není to ono. Bodový náskok v tabulce prakticky žádný. Bayern neni zvyklý když mu někdo šlape na paty.

Reagovat
Ferragamo7

Súhlasím,až po ten Mullerov ,,darovaný" gól to bolo trápenie,takýto výkon by nám v Paríži nestačil na body,o tom som presvedčený.Ale tá akcia pri góle Comana,tak to bol starý dobrý Bayern,4-5 rýchlych prihrávok na 1 dotyk a super zakončenie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele