22. kolo
26.02.2023 17:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting a Alphonso Davies (© AFP)

Bayern zpátky na čele Bundesligy, doma až nečekaně hravě přetlačil Union

Spíše se očekávalo, že tenhle duel bude daleko vyrovnanější partií dvou celků bojujících nyní o bundesligové prvenství, než v jakou ve finále vyústil. Bayern jistě zvládl úlohu favorita, Union nakonec vůbec neprokázal, že je oním těžko porazitelným protivníkem. Domácí se tak vrátili zpátky na samé čelo tabulky poté, co je z něho v sobotu dočasně odsunul Dortmund.

Bayern se už od úvodních pasáží zápasu hnal za brankou, která by ho dostala do potřebného klidu, v 5. minutě každopádně ještě neuspěl Müller, který neusměrnil svůj pokus mezi tři tyče. Hosté se pokoušeli především soustředit na pozorné bránění a držet favorita co nejdéle na uzdě, nicméně tahle taktika jim vydržela pouze první půlhodinu. Pak už jejich sok gólově udeřil.

Coman ve 31. minutě u pravé boční strany pokutového území měl dostatek času a prostoru, aby vyprodukoval přesný centr na hranici brankového území, tam si nejvýše naskočil Choupo-Moting, a ten hlavičku namířil přesně ke vzdálenější tyčce. Rönnow se po tomto zakončení jenom ohlédl, i když se zprvu zdálo, že se ho bude snažit aktivně zachytit.

Bayern i nadále držel otěže utkání ve svých rukách, obrana Unionu přitom znovu nepůsobila zpevněným dojmem ani ve 40. minutě. A tak se konala další změna skóre. Müller chytře ve středu pole prodloužil balón na rozeběhnutého Comana, ten vnikl až do pokuťáku, obehrál vyběhnuvšího Rönnowa a zacílil do poloprázdné brány.

A v nastavení první půle mnichovský výběr definitivně rozsoudil tenhle mač a pojistil si zasloužený zisk tří bodů. Müller dokázal udržet balón ještě na hrací ploše, od brankové čáry ho posunul nablízko na bližší tyčku, kde se ocitl Musiala, a tomu už jen stačilo protečovat za záda Rönnowa.

Druhý poločas sice nabídl pár šancí na obou stranách, další gól s sebou ovšem tohle měření sil nepřineslo. Za Union se mohl uvést na listinu střelců Becker, ve 48. minutě naopak mohl navýšit náskok bavorské družiny Davies, v 71. minutě také Müller a v 86. minutě znovu Davies, avšak ani jeden ze jmenovaných se nesetkal s přesnou koncovkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Jardman

Union bude unaven po postupu nad Ajaxem, tudíž okusí hořkost porážky

Reagovat
DidusIneptus

Je to možné. Ale Bayern je letos nevyzpytatelný. Tipujici jsou z něho zoufalí. Ale tip vůbec nejde, to je až to poslední.

Reagovat
DidusIneptus

Dělat trenéra Bayernu je obrovská zodpovědnost. Každý trenér to tam měl a má těžké. Chci, aby se začlo Bayernu zase dařit tak jako dříve, když to byla nezastavitelná mašina.

Reagovat
Müllered

V pohodě, většina hráčů se ještě nepotkala s formou po MS. Stejně v nejbližší době bude záležet jen na utkání s PSG, tam se rozhodne o sezoně.

Reagovat
Rich

Prosím místo Saného ať hraje Coman... Proč ten má sedět na lavičce, když Sané nic nehraje?! Nebo klidně na první poločas dát Maného a pak Comana... Gnabry a Sané na lavičce... Upamecano vykartován tudíž průser v podobě Pavarda...

No nic, snad ta sestava bude vypadat dobře, přání 4-0, tip 2-1

Reagovat
esmuellert

Pavard se poslední zápasy ohromně zvedl, neviděl bych to jako průser.

Reagovat
Gerd 13

Přesně tak, Pavardovo zlepšení je jasně vidět už delší dobu. Co se týká Saného a Gnabryho, tak určitě do základu teď ne.

Reagovat
Müllered

Reagovat
Rich

Pavard dneska hrál dobře, je až s podivem, jak na stoperovi zahraje dobře... Ale hrál tam, protože Upamecano je vykartovaný a Hernandez zraněný... Na pravém beku je strašný...

Reagovat
DidusIneptus

Bayern 2.polocas Davies celý zápas Coman Vynikající přesná muška do brankáře Unionu

Reagovat
Müllered

Davies byl skvělej až na zakončení. A co chceš víc od týmu co vede 3:0, klidně mohli dát několik dalších branek a až na dvě zaváhání, to bylo naprosto pod kontrolou.

Reagovat
Rich

Davies zkazil, dvě, nebo tři přihrávky, ale jinak mohl dát dva góly, kdyby Union neměl tak dobrého brankáře.

Reagovat
Ferragamo7

Toto bol hanebný,zbabelý a ustráchaný výkon súpera,ktorý má rovnako bodov ako my Namiesto Sommera,tam mohli dať kontajner na odpadky a nič by to nezmenilo.Ako bol som vzhľadom na naše labilné výkony pripravený na všetko- ale to,že za celý zápas súper ani neohrozí bránu a bude len urputne brániť,som nečakal.Škoda že sme nepremenili ani jednu zo 4 tutoviek v 2 polčase,pretože súper si za svoj zbabelý výkon nič iné, ako poriadnu nakladačku ani nezaslúžil.Aj tímy z koca tabuľky,ktoré budú hrať o záchranu podali u nás oveľa odvážnejšie výkony.

Reagovat
Rich

Jedna věc by mě zajímala, dneska jsem byla skeptický a čekal, že Union možná i odveze bod z Mnichova, ale tak moc se bát Bayernu? A tedy hrát na Bayernu a bránit? To nejde a faktem je, že ani střela na bránu, tak zasloužené vítězství Bayernu...

Reagovat
Rich

*

Reagovat
Jardman

Ty jseš skeptický furt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele