2. kolo
13.08.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fredrik Jensen (© AFP)

Augsburg vyloupil BayArenu

Patrick Schick byl sice znovu aktivní, jenže opět neskóroval. Leverkusen tak prohrál i druhý zápas nové sezony. Augsburg se naopak po čtyřgólovém přídělu od Freiburgu raduje z prvního vítězství.

V úvodu tohoto střetnutí měli více ze hry domácí, ale přesto se po čtvrt hodině nevyhnuli jednobrankovému deficitu. Ermedin Demirović díky důraznému Jonathanu Tahovi ještě neskóroval, avšak záhy šikovným prostrčením za obranu pobídnul svého spoluhráče Fredrika Jensena, který volil přízemní zakončení pod padajícím Lunevem - 0:1.

Sardar Azmoun se po rozehrávce dostal k hlavičce, které scházela přesnost. Po půl hodině opět zahrozil bosenský útočník Demirović, nicméně gólman Bayeru se překonat nenechal. Mitchel Bakker pak minul a další Azmounova navštívenka byla sražena do bezpečí. To samé platilo u pokusu Aránguize, jeho ráně se do dráhy postavil Robert Gumny.

Ve 43. minutě se v šestnáctce dostal ke střele Adam Hložek. Příliš se mu nepovedla, ovšem hrací předmět se odrazil k Charlesi Aránguizovi, jehož volej k pravé tyči byl pro Rafala Gikiewicze naprosto nechytatelný - 1:1. V nastaveném čase ještě Schick cílil z přímého kopu do zdi a po následném Tapsobově centru zamířil o decimetr vedle levé tyčky smolař zápasu Sardar Azmoun. Po změně stran to zkusil Hložek už lépe, leč na muže v rukavicích stejně nevyzrál. Demirović si vylámal zuby na Lunevovi. Moussa Diaby byl hodinu prakticky neviditelný. Pak obrana zblokovala jeho střelu, takže míč lehkým obloučkem směřoval do sítě. Gikiewicz však s vypětím všech sil stihnul vyrazit nad břevno.

Polský brankář při nařízeném rohovém kopu předvedl skvělý reflex, když zneškodnil zakončení Azmouna z hranice malého čtverce. Minisouboj obou borců se v závěru téže desetiminutovky se stejným rozuzlením opakoval. Augsburská jednička měla povedený den, což potvrdila i proti Diabymu v 73. minutě.

Za necelých deset minut dali die Fuggerstädter gól, který byl uznán až po přezkoumání. André Hahn mířil z hranice vápna po zemi na pravou tyč, od níž se míč odrazil na místo určení - 1:2. Opakovaný záběr ukázal, že v ofsajdu jasně stojící Florian Niederlechner Lunevovi ve výhledu nepřekážel. V 86. minutě měl vyrovnání na levačce Patrik Schick, ale Demirbayův centr nezasáhnul podle představ.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

5:0

Reagovat
DidusIneptus

Leverkusen Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem bohužel viděl. Klidně to mohlo skončit 4:1 nebo víc. Výborně zachytal brankář Augsburgu a Azmoun je prostě palič šancí. Ten v každém zápase zahodí tolik šancí, že to není možný. Schick vůbec nebyl vidět. jen jednou v tutovce trefil golmana. Na střely 23-6 to mluví za vše. Hosté byli efektivnější a z mála vytěžili maximum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele