20. kolo
11.02.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Oslavující Jae-Song Lee (© AFP)

Laxní Augsburg prohrál v Mohuči, dvěma góly nasměroval domácí k výhře Lee

Tradiční únorový karneval oslavila Mohuč skalpem Augsburgu. Ten si počínal v klíčových situacích neuvěřitelně laxně, až příliš spoléhal na rozhodčího Jablonského, že ve správnou chvíli přisoudí v jeho prospěch přímý volný kop za nedovolené počínání, jenže ten na takové prosby vůbec nereflektoval. Hosté tak minimálně dvakrát zcela zbytečně a hloupě inkasovali.

Úvodní dvacetiminutovka fanoušky ofenzivní podívané rozhodně nadchnout nemohla. Pak se ovšem najednou, prakticky z ničeho nic, třepotala branková síť za zády hostujícího brankáře Gikiewicze. Ve 21. minutě stoper Uduokhai ztratil míč, sebral mu ho napadající Lee, a jelikož sudí Jablonski hru nepřerušil, akce pokračovala. Korejský reprezentant pobídnul Ajorqua, ale ten prostě jako by skórovat nechtěl, takže nakonec musel, a to po poněkud komické grotesce, dokončit práci až Lee. A ve 24. minutě Mohuč vedla již o dva góly. Gikiewicz boxoval balón pouze do míst, kde stál Barreiro, ten ho hlavou protáhl na Onisiwa, jenž už z blízkosti zacílil.

Ve 28. minutě každopádně Augsburg dokázal snížit stav, a to díky pokutovému kopu. Ačkoli Jablonski píšťalku zprvu nepoužil, jal se podívat na video, kde opravdu viděl, kterak bránící Barreiro po hlavičce Demiroviče zahrál ve vlastním vápně rukou, a pokutový kop byl již na světě. Bosensko-hercegovský forvard pak jakožto exekutor neselhal a s přehledem proměnil.

Ve druhém poločase se každopádně bavorský klub na vyrovnání už nezmohl. Vstup do něj se daleko lépe vydařil jeho protivníkovi, jenž mohl pohnout skóre kupředu ve 47. minutě, avšak Gikiewicz ještě proti Barreiroovi zasáhl. V 52. minutě nicméně zacílil Lee, jenž v důležitém souboji o míč přepral obránce Gumnyho a ve vyložené pozici v koncovce nemohl zaváhat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele