6. kolo
11.09.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Union Berlín slaví jedinou trefu (© AFP)

Souboj neporažených týmů ovládl Union a po výhře nad Kolínem se vyhoupl do čela ligy

Fotbalisté Unionu Berlín zaslouženě zvítězili v utkání šestého kola německé Bundesligy na hřišti Kolína nad Rýnem 1:0. Hostující celek především v prvním poločase herně dominoval, obrovské problémy dělal obraně týmu z Porýní hlavně Sheraldo Becker, po jehož sražené přihrávce padl i jediný gól utkání. Snahu Kozlů o zachránění ligové neporazitelnosti překazil v závěru Luca Kilian, jenž se po druhé žluté kartě předčasně pakoval do kabin.

V souboji neporažených celků Bundesligy chtěl Union Berlín protáhnout svou úctyhodnou sérii 12 ligových zápasů bez prohry v řadě. Proti Kolínu měl sázet branky zejména surinamský útočník Becker, jenž s pěti góly a dvěma asistencemi vévodil tabulce střelců. Union navíc v předchozím kole vybojoval cennou remízu s mistrovským Bayernem. Také Kozlové nepoznali v letošní sezoně hořkost porážky, jejich řady však doprovázela četná zranění v čele s útočníkem Markem Uthem.

Hlasitě povzbuzující domácí fanoušky utišil Becker hned ve čtvrté minutě zápasu svou přihrávkou, kterou si nešťastně srazil Timo Hübers do vlastní sítě. V 11. minutě mohlo být pro Kolín ještě hůř, když v pokutovém území zahrál rukou Kilian, za což hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Tu ovšem Jordan Siebatcheu naprosto odbyl, jelikož jeho slabý pokus mířil doprostřed branky, kde si na něj počkal Marvin Schwäbe. Aktivní Becker dostal míč do sítě v 15. minutě po krásné střele z úhlu, jenže i tentokrát byl osud proti celku z hlavního města, neboť brance reprezentanta Surinamu předcházel ofsajd. Union v zápase dominoval, po necelé půlhodině hry se dostal na hranici malého vápna k hlavičce Siebatcheu. Druhý gól se ale zdál být pro Berlíňany zakletý, neboť i jeho pokus těsně minul levou tyč domácí branky.

Do druhé půle vstoupil lépe Kolín. Linton Maina se hned ve 47. minutě řítil sám na hostující branku, ale jeho střelu na bližší tyč vyrazil Lennart Grill na roh. Union se následně oklepal a znovu převzal otěže zápasu. Christopher Trimmel poslal do vápna měkký centr, jenž k překvapení všech skončil na břevně. Kolín se vyrovnání nepřibližoval a byli to opět hosté, kteří v 74. minutě zahrozili po střele střídajícího Miloše Pantoviče, nicméně jeho pokus těsně přeletěl břevno. Definitivní konec nadějím Kozlů přinesla 81. minuta, ve které viděl Kilian druhou žlutou kartu.

Union Berlín tak prodloužil ligovou neporazitelnost již na 13 utkání. V následujícím kole přivítá 18. září Wolfsburg. Dalším soupeřem Kolína bude v rámci Evropské konferenční ligy Slovácko, poté se ve stejný den jako jeho přemožitel utká v dalším bundesligovém duelu s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele