32. kolo
12.05.2023 20:30 CET
5 : 2
(3:2)

Reportáž

Dejan Ljubičić a Ellyes Skhiri (© AFP)

Sedmigólový duel mezi Kölnem a Herthou přinesl mnohem více radosti domácím

Ti vyhráli podruhé za sebou a ve zbývajících dvou kolech můžou hrát naprosto bezstarostně, což ostatně do jisté míry předvedli už proti Staré dámě. Ta naopak nutně potřebuje ideálně dvakrát vyhrát, ovšem ani to jí nemusí k záchraně stačit.

Na začátku letošního roku Davie Selke po téměř šesti rokách berlínský klub opustil a zamířil do města nad řekou Rýn. Proti bývalému zaměstnavateli skóroval v 8. minutě, kdy překvapil dva obránce a svou hlavičku nasměroval z hranice malého vápna přesně k levé tyči - 1:0. Ve 13. minutě byl hned dvakrát vidět Eric Martel. Bohužel pro příznivce klubu z Olympijského stadionu se neprosadil ani při střele z dálky, ani hlavou po následném rohu.

Tím dal Lucasi Tousartovi příležitost vyrovnat, neboť v 18. minutě se k francouzskému záložníkovi odrazil míč a tvrdou ranou z jedenácti metrů překonal Marvina Schwäbeho - 1:1. Autor úvodní trefy zápasu musel záhy poté ze hřiště, jelikož se při gólovém výskoku zranil. Jenom z lavičky tedy sledoval, kterak si Linton Maina udělal na levé straně prostor, aby načechral balon pro neobsazeného Kingsleyho Schindlera, jehož hlavičku reflexivně rukou vyrazil Oliver Christensen.

V 33. minutě skvadra staronového kouče Pála Dárdaie otočila vývoj, protože Dodi Lukebakio - ač na zemi - dokázal posunout na Stevana Jovetiće, jehož volej zapadnul k pravé tyčce - 1:2. Že by se Hertha radovala z vedení nějak dlouho, to se rozhodně tvrdit nedá. V závěru téže desetiminutovky totiž rozehrál standardn situaci (takový zkrácený roh) Florian Kainz neomylně na Tima Hüberse, jemuž pranic nevadilo, že hlavičkuje zády k hostující svatyni - 2:2.

Kdo se domníval, že první půle na RheinEnergieStadionu toho už více nenabídne, ten se šeredně spletl. Ellyes Skhiri sice při své první možnosti neuspěl, ale záhy dostal šanci složit reparát, kterou po přihrávce od Mainy nepohrdnul. I proto, že byl o krok rychlejší než Marvin Plattenhardt - 3:2. Z výborného úvodního dějství měl tedy větší radost trenér Steffen Baumgart.

Po změně stran centroval Jan Thielmann na zadní tyč, kam si naběhnul Steffen Tiggers. Byl už však příliš blízko na to, aby mohl kulatý předmět dopravit za gólmanova záda. Dvacetiletý Thielmann si v 57. minutě počíhal na nedobrou Richterovu přihrávku, jenže dánská jednička ve službách berlínského celku byla úspěšnější.

Krátce poté vychytala i Dejana Ljubičiće, zatímco při hlavičce Hüberse mu pomohla branková konstrukce. Pod další příležitost se brzy po svém příchodu na trávník podepsal Jessic Ngankam a Schwäbe s velkou porcí štěstí nekapituloval. Timo Hübers se podruhé dočkal až v 69. minutě, kdy šajtlí pravé nohy stylově přizvednul Mainův polovysoký centr - 4:2.

Ve vápně hostujícího výběru bylo rušno i v minutě osmasedmdesáté. Ljubičić si vylámal zuby na muži v rukavicích, Tigges cílil do břevna a Julian Chabot potvrdil, že na hrací ploše mívá především defenzivní úkoly. Výsledek tedy získal svou finální podobu až v 81. minutě, kdy Agustín Rogel nedobře čistil pouze k Denisi Huseinbašićovi, jenž zblízka vymetl levou šibenici - 5:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele