28. kolo
15.04.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dejan Ljubičič (© AFP)

Köln a Mohuč se rozešly smírně

Zatímco v říjnu minulého roku se stal vzájemný duel těchto celků jednoznačnou záležitostí, při které vyhráli die Nullfünfer v poměru 5:0, kdy se do listiny zapsalo pět různých střelců, tentokrát si fotbalisté klubu, ve kterém kdysi působil třeba český obránce Zdeněk Pospěch, nedokázali těsné vedení udržet. Šance na pohárové umístění tedy pořád žije, zatímco Kozli stále můžou zakončit ročník v horní polovině tabulky.

Hned v úvodu zápasu se Julian Chabot dožadoval odpískání penalty, jenže rozhodčí Benjamin Cortus neměl pro jeho stížnosti pochopení. Následně se z velké dálky osmělil Anton Stach a o tři sekundy později musel sám uznat, že to neby dobrý nápad. V 17. minutě centroval před bránu z pravé strany Silvan Widmer.

Ludovic Ajorque, posila z francouzského Strasbourgu, si počíhal za obráncem a z hranice malého čtverce nedal Schwäbemu šanci - 0:1. Opakované záběry žádné provinění proti pravidlům neukázaly. Po vyrovnání zatoužil Eric Martel, ale protože zamířil jenom do středu brány, nechal holt Robin Zentner děkovat.

Po půl hodině si Kainzův centr převzal Kingsley Schindler, nicméně jeho křižná střela se nesetkala s přesností. Poté se zase dostal do zakončení Martel, který cílil zpoza šestnáctky nad. Ale i kdyby ne, muž v rukavicích by patrně celou situaci kontroloval. V nastaveném čase ještě zaujal se svými nůžkami Chabot, leč stav na ukazateli zůstal neměnný.

To platilo až do 52. minuty, kdy si na hranici vápna naprosto neobsazený Dejan Ljubičić narazil s Jonasem Hectorem a přízemní střelou vyrovnal na konečných 1:1. To ale neznamená, že by nebyly k vidění žádné další příležitosti. Pod jednu se podepsal Linton Maina, když předskočil Edimilsona Fernandese a následně bohužel pro domácí minul. V samotném závěru měl dobrou možnost autor vyrovnávacího zásahu. Zapsat se mezi střelce i podruhé mu však nebylo přáno, protože nenastavil optimálně placírku svojí pravé nohy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele