21. kolo
06.02.2022 17:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg nedal Greutheru šanci a poprvé od listopadu zvítězil.

Povínné tři body získal v souboji s nováčkem VfL Wolfsburg. Vlci v prvním poločase příliš nepřesvědčili, ale po změně stran zabrali a nakonec zvítězili jasným výsledkem 4:1. Rovnou polovinu branek svého týmu vstřelil Aster Vranckx a mezi střelce se rovněž zapsali Maximilian Arnold a jeho jmenovec Philipp. Jediný zásah Greutheru měl na svědomí Branimir Hrgota, který proměnil pokutový kop.

Wolfsburgu se v letošním ročníku Bundesligy vůbec nedaří a proti komu jinému než beznadějně poslednímu Greutheru Fürth si měl spravit chuť. Nováček získal pouhých deset bodů a případná vidina alespoň barážové příčky je hodně daleko. Před Vánocemi však zvítězil a věřil si i na bezzubé Vlky.

První poločas Greuther nesehrál špatně, byť do něho nevstoupil ideálně. Vlci se ujali vedení už po osmi minutách, když nedorozumění v obraně využil z bezprostřední blízkosti dorážkou Aster Vranckx. Greuther rychlá branka nepoložila a po půlhodině hry sahal po vyrovnání Seguin, jehož ránu Casteels parádně vyrazil. Před koncem poločasu byl ale faulován v pokutovém území Leweling a Casteels musel čelit pokutovému kopu. Bosenský útočník Branimir Hrgota penaltu s naprostým klidem proměnil a srovnal na poločasových 1:1.

Wolfsburg trvání remízového stavu dlouho nedovolil a pět minut po přestávce strhl vedení opět na svojí stranu. Po vyběhnutí brankáře Burcherta a srážky vlastních obránců se k balónu dostal Aster Vranckx a rovnou z první napálil balón do sítě - 2:1.

Ještě po hodině hry měl na kopačce odpověď znovu Hrgota, ale tentokrát minul zadní tyč. Vlci si pojistili výsledek v 71. minutě po parádním přímém kopu Maximiliana Arnolda a za dalších pět minut zvýšil na konečných 4:1 nekompromisní dělovkou Maximilan Philipp. Dva zásahy během několika málo minut Greuther zlomily a čtvrt hodiny před koncem bylo o vítězi zápasu jasno. Po zbytek času už se jen dohrávalo a k vidění už nebyla žádná větší příležitost. Wolfsburg zvítězil v ligovém zápase poprvé od 6. listopadu, kdy porazil Augsburg 1:0. Greuther naopak na předvánoční výhru nenavázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele