7. kolo
02.10.2021 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Joe Scally (© AFP)

Gladbach uštědřil Wolfsburgu první domácí porážku

Wolfsburg nestačil doma na Mönchengladbach. Není pochyb, že Hříbatům výrazně pomohly dvě brzké trefy, a poté ještě vyloučení Maxence Lacroixe patnáct minut před koncem řádné hrací doby. Klub z Borussia-Parku tak navázal na týden staré těsné vítězství nad Dortmundem, zatímco Vlci podruhé v řadě prohráli.

V 5. minutě rozehrál z levé strany přímý kop (takový zkrácený roh) Jonas Hofmann. Na hranici vápna našel Denise Zakariu, jemuž střela hrubě nevyšla. Vzniklý koníček se však ukázal býti ideální přihrávkou pro Breela Embola, jehož nůžky z malého čtverce skončily v síti - 0:1. Švýcarský reprezentant, který se na letošním EURU prezentoval velmi dobrými výkony, za necelých 120 sekund pobídnul kolegu Jonase Hofmanna, který si obhodil vyběhnuvšího Koena Casteelse a se zakončením do odryté klece opravdu neměl problém - 0:2.

S nepříznivým stavem se nehodlal na domácí straně smířit především Wouter Weghorst, ale jeho snahy byly mnohdy spíše kontraproduktivní. Ve 24. minutě jej zastoupil Luca Waldschmidt, když se k němu po dvou odrazech šťastně odrazil balon, který následně z voleje poslal z nějakých sedmi metrů na místo určení - 1:2.

Ve 40. minutě předvedl skvělý zákrok proti Embolovi gólman ve službách VfL, nicméně se ukázalo, že útočník Gladbachu stál stejně v ofsajdu. Poločas zakončil hodně nepřesnou ranou Ridle Baku.

Po změně stran nebezpečně pálil Kouadio Koné, leč ztroskotal na muži v rukavicích. Následně zkusil štěstí Dodi Lukebakio a Yann Sommer měl, co dělat, aby nedopustil vyrovnání. V 56. minutě centroval z rohu Hofmann na hlavu Nika Elvediho, kterému chyběla potřebná razance. Ani Maximilian Arnold kouči van Bommelovi příliš radosti neudělal. V 76. minutě se hnal na brankáře Embolo a Lacroix jej v poslední chvíli podkopnul, za což si vysloužil druhou žlutou kartu a musel předčasně do šatny.

Nařízené penalty se chopil Lars Stindl, ale vzhledem k jejímu mizernému provedení se hrdinou okamžiku stal Casteels. V 83. minutě ukázal sudí Frank Willenborg červenou kartu i Roussillonovi, avšak po konzultaci s kolegou u videa ji odvolal. Wolfsburg však stejně ještě jednou inkasoval. V nastaveném čase si Joe Scally ideálně připravil do běhu Sommerův nákop, načež doběhnul až do vápna, kde volil zakončení do protipohybu gólmana - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host snad nevyhraje 2 zápasy za sebou vypsaný jako outsider.

Reagovat
smazaný uživatel

V 8. kole rupnou se Štuttgartem .

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele