27. kolo
18.03.2022 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Breel Embolo (© AFP)

Přerušený duel s Bochumí byl kontumován ve prospěch Gladbachu

Osmnáctého března se zápas sedmadvacátého kola nedohrál, jelikož byl po sedmdesáti minutách hry zasažen pomezní rozhodčí Christian Gittelmann kelímkem, který po něm hodil jeden z fanoušků domácího celku. Způsobil mu zranění, načež hlavní rozhodčí Benjamin Cortus tohle střetnutí nejprve přerušil, a poté ukončil. Během reprezentační přestávky disciplinární komise Německého fotbalového svazu rozhodla o tom, že v té době aktuální výsledek 0:2 bude započítán do tabulky.

Už ve 2. minutě se ke střele dostal Holtmann, jenže mířil nad. Před koncem úvodní čtvrthodiny se k balonu dostal Breel Embolo a po jeho zakončení musel na zem Manuel Riemann. Krátce poté Stafylidis posunul na Christophera Antwi-Adjeje, který přinutil Yanna Sommera k výbornému zákroku. Po půlhodině hry se k rozehrávce přímého kopu postavil Kouadio Koné a brankář by asi měl veliký problém, kdyby francouzský mladík nenastřelil zeď.

V minutě pětatřicáté Marcus Thuram upadnul v soupeřově šestnáctce po kontaktu s Erhanem Mašovićem, nicméně sudí nechal správně pokračovat ve hře. Za necelých 120 sekund Löwen pobídnul Antwi-Adjeje, který znovu ztroskotal na švýcarské jedničce ve službách klubu ze Severního Porýní-Vestfálska.

Ta se vyznamenala i nedlouho po startu druhého dějství, jelikož si pohlídala teč Sebastiana Poltera. Další pokus patřil Löwenovi, ale tentokrát nebyl z nejnebezpečnějších. Na druhé straně Florian Neuhaus z úhlu nezaskočil Riemanna. Luca Netz se chopil rozehrávky rohového kopu, po které se míč dostal k Alassanemu Pléovi, který ze vzdálenosti nějakých deseti metrů nedal muži v rukavicích šanci zasáhnout - 0:1.

Krátce po rozehrávce se opět blýsknul Sommer, když vychytal jak střelu Antwi-Adjeje, tak dorážku z kopačky Poltera. Na opačném pólu hrací plochy mezi tři tyče zamířil Thuram, jenže neskóroval. To se podařilo až těsně po hodině hry. Stefan Lainer našel Embola, jehož přízemní střela k levé tyči se zastavila až v síti - 0:2.

V závěru téže desetiminutovky musel Yann Sommer znovu do akce. Jenže potom už jeden z fanoušků nedokázal dál skrývat frustraci z nepříznivého stavu, což pořádně vytočilo Manuela Riemanna. Jeho protějšek si od spoluhráčů musel vysloužit velikou pochvalu, protože právě on se výraznou měrou zasloužil o tyhle tři body, které Borussia ve své situaci hodně potřebuje.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele