22. kolo
12.02.2022 15:30 CET
4 : 2
(4:1)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum dokázala otočit skóre a šokovala vedoucí Bayern

Dlouhých osmnáct roků trvalo, než VfL dokázalo zdolat věhlasného soupeře. Porážka 0:7 ze zářijového vzájemného klání jest rázem zapomenuta, naopak výsledek tohoto střetnutí zůstane u příznivců a příznivkyň klubu z Vonovia Ruhstadionu nepochybně hodně dlouhou dobu. Obhájci bundesligového prvenství tentokrát nepomohly ani další dvě trefy nezastavitelného Roberta Lewandowského, nicméně i po tomto víkendu si udrží na čele náskok minimálně šesti bodů.

V úvodních osmi minutách se dostali do zakončení pozdější hrdinové Gerrit Holtmann a Jürgen Locadia, jenže na Svena Ulreicha nevyzráli. Hned poté nacentroval Thomas Müller do šestnáctky, kde Kingsley Coman sklepnul hlavou míč na hranici malého čtverce pro svého polského spoluhráče, který se v takovýchto situacích obvykle nemýlí - 0:1.

Nicméně tohle vedení příliš dlouho nevydrželo, protože už v závěru úvodní čtvrthodiny si Christopher Antwi-Adjej zpracoval Hotmannovu přihrávku, aby nekompromisně rozvlnil síť - 1:1. Po vyrovnávacím gólu to nějakou chvíli vypadalo, že jsou obě strany s průběžným stavem spokojené. Až za dalších patnáct minut pálil Josuha Kimmich, leč branka mu byla malá.

Zanedlouho pro změnu Serge Gnabry zatáhnul balon po pravé straně do vápna, načež jej poslal na zadní tyč, kde se do centru famózně položil Lewa, avšak ještě před gólmanem zakročil Cristian Gamboa. Ve 36. minutě zahrál po Rexhbecajově pobídce rukou Dayot Upamecano a rozhodčí Robert Schröder ukázal na penaltový puntík.

Exekutor Jürgen Locadia mířil dostatečně přesně k levé tyči, aby náhradník za Manuela Neuera na letící předmět nedosáhnul, třebaže uhodnul směr - 2:1. Nekoncentrovaný Bayern za necelých 120 sekund po rozehrávce inkasoval potřetí. Cristian Gamboa se nikterak nerozpakoval a nádhernou ranou k levé tyči zajistil svému týmu dvoubrankové vedení - 3:1.

S chutí hrající die Unabsteigbaren potrestali slavného protivníka do poločasového hvizdu ještě jednou. Gerrit Holtmann se štěstím procedil míč mezi Upamecanovýma nohama, aby z rohu velkého vápna precizním obstřelem rozveselil většinu diváků a divaček na stadionu - 4:1. Zásluhou neskutečného závěru poločasu si ligový nováček vyšlápnul na nejúspěšnější klub v historii Bundesligy, takže není divu, že Julian Nagelsmann byl zralý na ručník.

Ve druhé půli nejprve Holtmann na muže v rukavicích nevyzrál. Ve 49. minutě sice Antwi-Adjej skóroval, jenže stál bohužel v těsném ofsajdu. Následně se po vynikající přihrávce hnal sám na Michaela Essera Lewandowski, jenže hokejový blafák nedokázal díky obětavosti obránců dotáhnout do úspěšného konce.

Po hodině hry střílel z přímého kopu ze vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů do brány Leroy Sané a Esser se jenom tiše modlil, aby míč přeletěl břevno, což se nakonec také stalo. V 75. minutě zahrávali hosté další standardku. Patrick Osterhage odvrátil balon pouze k Robertu Lewandowskému, který stál znovu ve správný čas a na správném místě. Skvěle střihnul nohama a mohl se pošestadvacáté (!) v sezoně běžet radovat - 4:2.

Hattrick mnichovská devítka málem dokonala v 86. minutě, nicméně z přímého kopu orazítkovala jen břevno. Její zaměstnavatel tedy po Frankfurtu, Augsburgu a Gladbachu nestačil ani na Bochum a počtvrté v ročníku prohrál. Za týden doma přivítá Greuther Fürth, zatímco povzbuzení svěřenci Thomase Reise pocestují do Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Herr Kahn shledává návrh na zavedení play off v bundeslize jako napínavé. Jo, tak to určitě v základu skončím třeba 8. a nakonec to cele vyhraju. Ždímou z toho jenom sázkovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono nemusí být ani play off .

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
Müllered

Reagovat
Rich

Pavard na pravé straně tragický, Upamecano taky a o Sulem netřeba se bavit... Štvalo mě, že odchází do Dortmundu, ale jsem rád, snad přijde lepší stoper, pomalý tlustoprd.

Reagovat
Nickname 9

Podle mě to byla čistě taktická chyba od trenéra. Bochum nás jasně přehrávala ve středu, kde byl samotný Kimmich a pak už se to hrnulo. Měli bychom si dát pozor na podobné výbuchy (Gladbach). Bundesligu asi vyhrajeme, ale v Lize Mistrů nebudeme mít šanci.

Reagovat
Ferragamo7

Toto sú fakt tak trápne prehry a nehodné takého tímu, ako Bayern.Čo chceme hrať v LM, keď nedokážeme s Bochum uhrať aspoň remízu? Tento zápas mal byť ľahký tréning na zdvihnutie sebavedomia pred zápasom so Salzburgom.No netreba zúfať, v ďaľšom kole nás čaká doma posledný Furth,tak dúfam,že aspoň s odretými ušami o gól vyhráme.

Reagovat
Gerd 13

Tak doufám,že to byl pořádný budíček ,on se ten Salzburg sám neporazí,ten dvojzápas nám může přinést jen splněnou povinnost - nebo pořádnou ostudu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele