9. kolo
24.10.2021 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wahidullah Faghir (© AFP)

Oslabenému Stuttgartu zachránil remízu s Unionem až v závěru Faghir

Stuttgart málem přišel o svou krátkou sérii neporazitelnosti, která trvala tři zápasy za sebou, a nakonec z duelu s Unionem vydoloval alespoň bod zásluhou vyrovnávací branky z nastavení druhé půle. Do té doby berlínský výběr vedl díky gólu Taiwa Awoniyiho, měl následně velmi blízko spravení si nálady po čtvrtečním nezdaru z Konferenční ligy, náskok ovšem neudržel.

Tohle utkání obecně moc vyložených možností nenabídlo. V podstatě ta první přišla na řadu až ve 31. minutě, kdy došlo také na první změnu skóre. Haraguči vybojoval ve středu pole míč, předal ho na Prömela, který pak uvolnil na levé straně Beckera, ten následně přihrával na hranici šestnáctky, odkud sbíhající si Awoniyi usměrnil střelu parádně k tyči domácí brány.

Vyrovnávat mohl ještě do přestávky Kempf, který se protlačil k hlavičkovému pokusu, avšak balón poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor třech tyček. Naopak na druhé straně hodlal Union navýšit svoje vedení, Haraguči vybídl Awoniyiho, avšak ten tentokráte v koncovce selhal a mířil pouze do zámezí. Stuttgart si poté v 57. minutě svou situaci dost zkomplikoval.

Karazor během jedné minuty obdržel dvě žluté karty, tu druhou v pořadí za vážně nevybíravý skluz vůči Khedirovi, a zaslouženě inkasoval následnou rezultující červenou. I přece se však v oslabení Stuttgart dokázal propracovat k přesnému zásahu. Didavi u vápna prostrčil balón na Faghira, ten si ho narovnal z otočky na svou levačkou a zacílil za záda gólmana Lutheho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele