29. kolo
08.04.2022 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Julian Brandt (© AFP)

Stuttgartu proti Dortmundu nepomohlo ani domácí prostředí

Při výhře hostů v poměru 0:2 Erling Haaland neskóroval, takže nadále zůstává na šestnácti trefách. Alespoň si připsal na konto asistenci při prvním ze dvou gólů Juliana Branda, díky kterým je BVB zase o krok blíže konečné druhé příčce. Naopak VfB budou ve zbývajících pěti kolech nadále bojovat o udržení.

Svěřenci Marca Roseho měli k úvodnímu zásahu hodně blízko už v 8. minutě, kdy Raphaël Guerreiro zacílil do brankové konstrukce. O čtyři minutky později norský zázrak doběhnul balon za obranu, aby ve vápně posunul na Brandta, který uklízel zblízka do zcela odkryté klece - 0:1. Původně to přitom vypadalo, že se bude pokračovat za bezbrankového stavu, dokud rozhodčí Osmers nedostal echo od kolegy u videa.

Následně vymyslel Marco Reus zajímavou patičku, se kterou si Florian Müller poradil, zatímco na opačném pólu musel proti Marmoushově zakončení zasahovat Gregor Kobel, jenž do Borussie přestoupil právě ze Stuttgartu. Právě egyptský fotbalista měl ve 22. minutě výbornou příležitost na vyrovnání, jenže míč otřel pouze o horní síť. Do konce poločasu se nadále hrálo v solidním tempu, leč k ohrožení té či oné svatyně už nedošlo.

Zato krátce po změně stran si za obranu na dlouhý centr naběhnul Tiago Tomás. Jelikož před ním ale balon skočil, nedokázala jej z malého vápna nasměrovat mezi tři tyče. Po hodině hry vyprodukoval přízemní střelu Reus, nicméně skóre se neměnilo. To platilo i po následné střele Pascala Stenzela, jenž orazítkoval břevno. Velká škoda pro výběr Pellegrina Matarazza.

V 66. minutě Raphaël Guerreiro pobídnul hostujícího kapitána, který našel pouze připraveného gólmana. Pět minutek poté se kulatý předmět dostal na hranici šestnáctky k Julianu Brandtovi. Jeho rána před Kobelem nepříjemně zaplavala, takže švýcarskému rodákovi nezbylo, než zalovit v bráně - 0:2. Ovšem deset minut před vypršením řádné hrací doby předvedl zákrok večera, když pravou rukou parádně vytáhnul technické řešení v podání Borny Sosy.

Roberto Massimo pak hlavičkoval vedle a v poslední minutě to byl opět Chorvat Sosa, kdo si balon na levé straně vápna zpracoval, aby jej následně ze vzduchu napálil za Kobela. Bohužel pro ně i pro celý Stuttgart rozezvučel pouze břevno. Vskutku smolné utkání pro celek z Bádensko-Württemberska, který bude o další body bojovat za týden v Mohuči, zatímco Signal Iduna Park uvidí souboj proti Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele