16. kolo
14.12.2021 18:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Serge Gnabry a Robert Lewandowski (© AFP)

Hattrick a dvě asistence Gnabryho! Bayern setnul Stuttgart a je bundesligovým půlmistrem

Možná přece chvilku trvalo, než se Bayern dostal do jakési vlastní optimální pohody. Stuttgart v mnoha ohledech nepůsobil vyloženě špatným dojmem, poprvé inkasoval až v závěrečných pasážích první půle, tu druhou však absolutně nezvládl. Mnichovský gigant si dokráčel velmi pohotovým způsobem k titulu podzimního půlmistra. Výhru režíroval hlavně Serge Gnabry.

Už na první pohled bylo vidět, že nerovný trávník by oběma mančaftům mohl působit vážně velké potíže. A jako by se s touto skutečností v úvodu lépe popasovali domácí, znající vlastní hrací plochu přece daleko dokonaleji. Hosté ovšem postupně srovnávali krok, až jim nakonec jakési nepříjemné výmoly vůbec nevadily. Postarali se celkově o všech pět přesných zásahů.

Bayern vyrukoval na Stuttgart hned od začátku se vší ofenzivní parádou, jako má ve svých zvyklostech, jenže vyložené tutové možnosti v podstatě vytvářet nedokázal. Ve 12. minutě se ozval Lewandowski, jeho pokus ale směřoval pouze do rukavic gólmana F. Müllera, pak se v 19. minutě snažil prosadit Gnabry, avšak ve finále se dostal do těžšího úhlu, a tak minul.

Die Schwaben uměli také zahrozit, když mohli, rozhodně se nedá říci, že by se soustředili jen na pozorné bránění. Ve 25. minutě se například za obranu propracoval Marmúš, avšak z dobré pozice pálil jenom do zámezí. A ve 35. minutě mohl svou příležitost využít o dost povedeněji Coulibaly, počínal si nicméně zbrkle, zakončil ihned z voleje a nasměroval balón do prázdna.

Ve 40. minutě se již výběr Stern des Südens dočkal své první zasloužené odměny. Sané byl na hřišti sotva pár minut poté, co nahradil zraněného Comana, ve středu pole si ho defenzíva domácích nedobře hlídala, následoval průnik směrem k šestnáctce, odtud přihrávka doleva na volného Gnabryho, který svou pravačkou technicky namířil merunu nechytatelně do šibenice.

Zkraje druhého dějství Stuttgart párkrát nebezpečně podnikal, ovšem záhy mu Bayern ukázal, jak být produktivní, a od té doby se utkání plně ocitlo v moci hostujícího celku. V 53. minutě podruhé v duelu skóroval Gnabry, jemuž adresoval dlouhou přesnou nahrávku T. Müller, pak mu stačilo pouze si přendat míč na levačku a rozvlnit síť. Brzy se přitom skóre měnilo znovu.

Lewandowski totiž neodmítl pobídku Gnabryho a jeho pas přetavil v branku, tři minuty na to polský forvard zacílil ve skluzu po Gnabryho další přihrávce. Hattrick poté nejproduktivnější hráč tohoto střetnutí zkompletoval v 74. minutě, to když si F. Müller nepočínal nejistěji vůči centru T. Müllera, míč mu trestuhodně vypadl z náruče, a to přímo k dorážejícímu Gnabrymu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Rich

0-2

Reagovat
p-e-t-k-o

Málo.

Reagovat
Rich

Gnabry on fire. Snad konečně prodlouží a vykašle se na to to trapné lákání Alaby do Realu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele