11. kolo
06.11.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Masaya Okugawa (© AFP)

Zápas Stuttgartu s Bielefeldem dopadnul lépe pro hosty

Ani jednomu z týmů se v posledních týdnech zrovna dvakrát nedařilo, a tak nutně potřebovaly zlomit nedobrou sérii. Oba vypadly z DFB-Pokalu a oba před týdnem nestačily na Augsburg, resp. na Mainz. Není divu, že tohle vyrovnané klání rozhodla jedna jediná trefa.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve znamení nepřesností. Až v jejím závěru se zrodil rozhodující moment celého střetnutí. Svěřenci Pellegrina Matarazza zahrávali rohový kop, který ovšem vyústil v rychlý brejk. Na polovině hřiště stojící Patrick Wimmer vyslal do sóla Masayu Okugawu, jehož skákavá střela z nějakých osmi metrů se ukázala býti pro Fabiana Bredlowa nechytatelnou - 0:1.

Rozhodčí Christian Dingert si ještě počkal na potvrzení od kolegy u videa. Ten mu vzkázal, že se o ofsajd nejednalo. V minutě osmatřicáté rozehráli domácí rychlou akci. Míč doputoval až na malé vápno k Danielu Didavimu, který zakončoval z první. Jenže kulatému předmětu do cesty se postavil rychle se navrátivší Jacob Laursen. Stav pro domácí výběr tedy zůstával nepříznivý.

Ve druhém poločase hosté rozhodně nevypadali, že by za každou cenu chtěli přidat pojišťovací trefu. Místo toho vyčkávali, s čím přijde soupeř. A ten se věru k nějakým kreativním ofenzivním akcím neměl. Naopak po sedmdesáti minutách hlavičkoval Andrés Andrade, ale cílil pouze do boční sítě. Velké štěstí pro Stuttgart.

Ještě větší měl celek z Mercedes-Benz Areny v 83. minutě, kdy Amos Pieper napálil břevno. Krátce po něm musel střelu Alessandra Schöpfa vyrážet Bredlow. Zanedlouho zvonila branková konstrukce znovu, když se Janni-Luca Serra výborně otočil s balonem. Nepozornost domácí obranné linie se už podruhé potrestat nepodařilo. Přesto to stačilo na důležitý tříbodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele