19. kolo
15.01.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Grischa Prömel (© AFP)

Union Berlín rázně přibrzdil rozjetý Hoffenheim

Z posledních devíti bundesligových mačů prohrálo TSG jediný. Díky tomu se zapojilo do boje o Ligu mistrů. Jenže soupeř pražské Slavie ze základní skupiny Evropské konferenční ligy dokázal využít domácího prostředí a díky osmému vítězství poskočil na pátou příčku.

První pokus si po 200 sekundách připsal na konto David Raum, ale Andreas Luthe si všechno pohlídal. Stejně si počínal i v minutě dvanácté, kdy senzačně vyrazil hlavičku Stefana Posche z bezprostřední blízkosti. Jenže krátce po skončení úvodní čtvrthodinky mu pranic nepomohl spoluhráč Timo Baumgartl, jelikož si hlavou srazil z kopačky Ihlase Beboua letící balon do vlastní brány - 0:1.

Naštěstí pro die Eisernen se skóre už za šest minut změnilo. Bastian Oczipka odcentroval z levé strany na hlavu Andrease Voglsammera, který orazítkoval břevno, od něhož se balon odrazil do Olivera Baumanna, načež mu v cestě za brankovou čáru už nemohlo nic a nikdo zabránit - 1:1. Další pokusy už buď postrádaly přesnost, nebo byly zblokované.

Po změně stran se do dobré pozici jako první dostal Andrej Kramarić. Ovšem jako by mu hrací předmět v této sezoně spíše překážel. Místo nebezpečného zakončení tak stihla zasáhnout obrana Fischerova výběru. Za necelou minutku už sice chorvatský reprezentant vystřelil, leč Luthe nechal děkovat. V 71. minutě centroval Oczipka pro změnu na Sheralda Beckera, jenž o kousíček minul pravou tyčku.

Střídající hráč se sedmadvacítkou na dresu za necelých 120 sekund přihrával před hoffenheimskou svatyni, kde Max Kruse díky teči zacílil do břevna, od kterého putoval míč ke Grischovi Prömelovi, jehož hlavička zblízka byla neomylná - 2:1.

Tuhle trefu ještě muselo potvrdit video. Poté se o technický obstřel pokusil Raum, ovšem Luthe si zkušeně počíhal. V poslední minutě to zkusil také Genki Haraguchi. A třeba by i skóroval, kdyby v rozhodující moment nepodklouznul. V každém případě na výhře Unionu se už nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele