30. kolo
17.04.2022 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Grischa Proemel (© AFP)

Union se přiblížil evropským bojům. Frankfurt zápas ztratil během pěti minut

V klání ze středu tabulky německé Bundesligy si Union Berlín ve 30. kole připsal vítězství 2:0 nad Frankfurtem, a přiblížil se tak k postupu do evropských pohárů. V první polovině zápasu se během pěti minut prosadil Taiwo Awoniyi a Grischa Prömel.

Frankfurt usiloval o umístění v první šestce, vinou tří nevydařených zápasů v řadě se mu však pohárové příčky vzdálily. Případný úspěch v hlavním městě jej však mohl do bojů o Evropu vrátit. Domácí posíleni vítězstvím z berlínského derby ale nebyli pro Eintracht snadným soupeřem. Sedmý celek soutěže si taktéž dělal naděje na vyšší tabulkové postavení, a vzhledem k formě obou týmů nebylo divu, že Union šel do utkání v roli mírného favorita.

Do zápasu na první pohled vstoupili aktivněji hosté, ale byl to právě Eisern Union, který jako první zahrozil. Ve 12. minutě Genki Haraguchi z centru hlavou orazítkoval pravou tyč. Za pět minut už to byla gólová akce, kterou vymyslel Rani Khedira. Ten přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Awoniyiho, který střelou vyčistil pravý dolní roh brány. Tlak Die Eisernen pokračoval a ve 21. minutě zaznamenal další zářez. K odraženému balonu se dostal Prömel, který z hranice vápna vyslal nechytatelnou střelu. Orli po gólové smršti dostali hru pod kontrolu, ale nedokázali si vytvořit žádnou šanci, a do kabin tak odešli s dvougólovou ztrátou.

Po výměně stran se Union zaměřil na bránění náskoku, který si vytvořil v první polovině. Hosté na to zareagovali dvojitým střídáním před 60. minutou. Awoniyi si vzal míč a sólovou akcí byl v 63. minutě blízko k třetímu zářezu Unionu, ale jeho střela z pokutového území letěla příliš vysoko. Kromě této individuální akce se ani jeden z celků nepropracoval ke gólové šanci, protože se kombinačně trápily. Hru také zdržoval poměrně vysoký počet faulů a střídání na obou stranách. Ani závěrečný tlak Frankfurtu zápas nezměnil a dvougólovou ztrátu z první půle smazat nedokázal.

Union zvítězil potřetí v řadě a udělal další důležitý krok k účasti v evropských pohárech v následující sezoně. Další zápas jej čeká 23. dubna v Lipsku, Frankfurt bude ve stejný den hostit Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / Libor Líčeník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele