22. kolo
13.02.2022 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Dortmund zase něco ukrojil z náskoku Bayernu, venku zaslouženě skolil Union

Dortmund využil sobotního zaváhání Bayernu na půdě Bochumi, venku přetlačil Union, který nepředvedl vůbec optimální výkon, a stáhl tak manko na první příčku na rozdíl šesti bodů. Domácí od roku 2019, kdy postoupili do Bundesligy, na Die Schwarzgelben uměli zahrát a již dvakrát ho před vlastními tribunami porazili, tentokráte si ale úspěch jednoduše nezasloužili.

Úvodní pasáže hry žádný zásadní moment nenabídly. Oba celky se do vyloženějších možností zkrátka nedostávaly, nicméně když už si jednu takovou přece Dortmund vytvořil, okamžitě ji přetavil ve vedení. Raphaël Guerreiro prostrčil merunu na hranici vápna, a byť si zprvu Reus neporadil, poté, co mu balón přece přihrál Dahoud, už našel skulinku mezi nohama brankáře Lutheho, Union tohle inkasování neprobudilo, ba naopak za chvilku čelil další nepříjemnosti.

Zagadou vyslal dlouhý nákop směrem dopředu, ukázalo se, že bránící Knoche po rychlostní stránce nemůže konkurovat pronikajícímu Malenovi, který nakonec o pár okamžiků později padl na zem po souboji s bekem Oczipkou, volného míče se každopádně chopil Reus, jenž ani napodruhé před Luthem v koncovce nezaváhal. Domácí mohli ve 35. minutě snížit, a to díky Oczipkovi, s jeho příležitostí si však dokázal poradit do té doby nezaměstnaný gólman Kobel.

Zkraje druhého dějství mohl rozradostnit berlínský výběr i Prömel, ovšem jeho hlavička se neujala, jinak ale Union směrem dopředu opravdu výrazněji nehrozil. Borussia v podstatě kontrolovala průběžný výsledek, v 71. minutě přitom zisk tří bodů ještě pojišťovala, to když Malena sice stačil Luthe vychytat, avšak na dorážku Raphaëla Guerreira již nezareagoval.

Když už nic jiného, chtěli domácí zaznamenat alespoň nějaký čestný úspěch, nějaký pozitivní zápis, který by pomohl mírnit následky konečné porážky. A vážně se ho dočkali, jelikož síť se zdařilo rozvlnit Möhwaldovi. Jenže celá situace se posuzovala na videu, a protože v ten samý čas fauloval Ujah loktem dortmundského obránce Akanjiho, nemohla být trefa uznána.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele