10. kolo
30.10.2021 15:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern proti Unionu neponechal nic náhodě, v tabulce nadále drží jednobodové vedení

Svěřencům Juliana Nagelsmanna se podařilo odčinit pětigólový debakl, jaký pro ně v rámci DFB-Pokalu připravila Borussia Mönchengladbach. Na Stade an der Försterei bylo o vítězi v podstatě jasno už během úvodní pětačtyřicetiminutovky, nicméně Fischerova skvadra zůstává i přes druhou porážku v sezoně na pohárové příčce.

Hosté byli aktivnější od samotného počátku zápasu a odměněni za svoji snahu byli ve 14. minutě, kdy Paul Jaeckel zblokoval Saného ránu rukou. Nařízenou penaltu si vzal na starosti Robert Lewandowski. A protože se rozhodnul umístit balon k levé tyči, bezpečně ji proměnil. Andreas Luthe se totiž pohnul opačným směrem - 0:1.

Z časomíry uteklo pouhých osm minutek a Bayern dostal příležitost zahrávat přímý kop z hranice šestnáctky. Při rozehrávce nahrál Kimmich nakrátko Thomasi Müllerovi, jenž zpracoval pro rozeběhnutého Lewandowskiho, který střelou k pravé tyči navýšil vedení svého týmu - 0:2. Šlo už o jeho dvanáctou trefu v sezoně, čímž si vytvořil třígólový, resp. čtyřgólový náskok na v současnosti zraněné duo pronásledovatelů, totiž Erlinga Haalanda a Patrika Schicka.

V dalších minutách se začali více osmělovat domácí, nicméně to byl znovu obhájce titulu, kdo zahrozil. Krátce po konci úvodní půl hodiny se ve výborné pozici ocitnul Leroy Sané. Jenže Robin Knoche byl u něj včas, a tak nedal pětadvacetiletému rodákovi z Essenu příležitost pro lepší zakončení. Za 120 sekund přihrával Lewa přes hlavu za sebe právě na Saného, který se tváří v tvář Luthemu musel sklonit před výborným reflexem gólmana Unionu.

Zmíněný fotbalista ve službách bavorského velkoklubu se tedy dočkal až napotřetí. Thomas Müller přihrával do vápna, kde na bližší tyči jeden z jeho spoluhráčů míč nezasáhnul, což ovšem dokonale zmátlo berlínské duo Luthe-Jaeckel, takže kulatý předmět propadnul až na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti uklízel do prázdné Leroy Sané - 0:3.

V závěru poločasu vykřesal jiskřičku naděje pro die Eisernen Niko Gießelmann, jelikož z první uklidil za Neuerova záda Haraguchiho centr napříč celým pokutovým územím - 1:3. Po změně stran přinesl na delší dobu jediný vzruch tradiční výlet Manuela Neuera skoro až k půlící čáře. Až v 62. minutě zaběhnul Kingsley Coman do velkého vápna, kde nic nevymýšlel a nekompromisní ranou pod břevno nedal muži v rukavicích šanci - 1:4.

Thomas Müller si připsal třetí asistenci a nutno dodat, že v této statistice vévodí pořadí celé Bundesligy, neboť pro svoje spoluhráče připravil gól hned osmkrát. V 64. minutě přišli na hrací plochu Kevin Behrens a Julian Ryerson. Okamžitě se zapojili do útočné akce, přičemž první jmenovaný utekl po levém křídle, aby ve finále servíroval před bránu pro toho druhého. Připraveni zakončovat přitom byli ještě jeho dva další spoluhráči - 2:4.

Gólovou tečku za celým utkáním udělal jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby po Upamecanově pobídnutí Thomas Müller, jenž si balon jednoduše posunul do protipohybu Robina Knocheho, aby zakončoval pravačkou přesně k pravé tyči. Dlouholetá opora Bayernu si za svůj výkon vstřelenou branku rozhodně zasloužila - 2:5.

Lídr tabulky má po deseti kolech na kontě už osmatřicet vstřelených branek, o jedenáct více než Borussia Dortmund. O prvním listopadovém víkendu uvidí Allianz Arena pozoruhodný střet s rozjetým Freiburgem. Union se pokusí přehrát na RheinEnergie Stadionu Köln, který na něj v tabulce ztrácí před vzájemným kláním pouhé tři body.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
Jardman

Remizka

Či těsná výhra

Reagovat
Rich

Goretzka má poraněný kotník, určitě nebude v základní sestavě a patrně ani nepojede do Berlína... Coman včera také opustil trénink po půl hodině... Naopak Ulreich, začal trénovat... Každopádně je potřeba náprava za pohárové selhání typ 1-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké selhání? Normální DIVADLO.

Reagovat
Rich

Pan chytrý se ozval... Viděl jsi ten zápas nebo ses díval na záznam pouze? Selhání a rozsypání to bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinými slovy DIVADLO.

Reagovat
Ferragamo7

FERA2 aby som pochopil správne,chceš tým napísať,že Bayern prehral ten zápas zámerne? Lebo už som to čítal od zopár fanúšikov na inom webe,že to proste vypustili,aby sa takto ,,zbavili" nepodstatného DFB Pokalu.Podľa mňa je to volovina,nevidím jeden dôvod,prečo by riskovali takúto ..blamáž" ? Ale samozrejme,každý si môže myslieť o tom svoje,ja to nikomu neberiem.Mne nejde do hlavy len jedna vec-keď videl tréner čo tam ,,vystrája" Upamecano a Hernandez,prečo ich preboha za ešte prijateľného stavu 3:0 nestriedal?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil jsi to velmi správně . Já tomu říkám DIVADLO. Podívej se na poslední záhadné výsledky Bayernu. Prohra s Frankfurtem-DIVADLO, poté výhra na Benfice- další DIVADLO -předpovězeno tipem hcs-2,5. Zatímním vrcholem byla výhra v Leverkusenu opět předpovězeno tipem hcs-2,5. Rich-fanoušek Bayernu tam tipoval upocenou výhru Bayernu 2:3. Tohle DIVADLO nehraje jen Bayern, namátkou se jen podívej na moje tipy na divadelní představení u Ajaxu , Salzburgu, Petrohradu plus nevynechej výsledky před těmito zápasy.

Reagovat
Rich

Já nepochopil, co myslel tím divadlo, ale už rozumím... Každopádně, nemyslím si, že by to bylo tímto, že Bayern prohrál schvalně v poháru... Jsem viděl ty obličeje Mullera a Lewandovského... Takový obličej, naštvanost, jsem neviděl nikdy u něj... Čili buď se tým nějak pohádal před zápasem a nebo prostě se sesypali z tlaku, co na ně je... Třeba výhra nad Frankfurtem byla o smůle, Bayern měl šanci, ale Trapp měl svůj den... Zatímco v poháru to bylo vidět... Jak jsou nervózní od první chvíle... Upamecano nezvládá, když je pod tlakem, to samé Hernandez... Minimálně jednoho bych dal dolů do konce poločasu... Goretzka byl čerstvě po zranění a hned do zápasu nasazen... Za mě tam měl být spíše Sabitzer od začátku... Ale kdo ví... Může mít FERA2 pravdu, má na to svůj názor a já mám zase ten svůj... Ono mediální tlak na takového Kimmicha, co byl, tak prostě to by rozhodilo každého... A i když mají být profesionálové, tak prostě Kimmich od doby, co je propírán v médiích, tak nehraje zase tak dobře... Ani proti Unionu to nebyl nějaký super koukatelný zápas... Čili mohlo to způsobit více faktorů. Možná i trochu Nagelsmanovo ego za to může...

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele