17. kolo
18.12.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kevin Akpoguma (© AFP)

Hoffenheim zachránil remízu proti Gladbachu až v samotném závěru

Přitom "Hříbata" by ve své situaci výhru nutně potřebovala. Takhle mají před jarní částí jenom minimální náskok na sestupové pásmo. Naopak TSG po druhé remíze v řadě vědí, že Bayer Leverkusen ze třetí příčky jistojistě nesesadí.

Do PreZero Areny mohlo zavítat pouhých 750 diváků a ti už v 6. minutě viděli, kterak Andrej Kramarić pobídnul Pavla Kadeřábka, jehož rána skončila nad břevnem. S odpovědí přispěchal Marcus Thuram, ale ani on nebyl přesný. Po dvaceti minutách hry se znovu osmělil aktivní český reprezentant, leč Yann Sommer jeho pokus dokázal vyrazit.

Švýcarská jednička ve službách Borussie si stejným způsobem počínala i při šanci Georginia Ruttera. A do třetice Sommer. Ke konci úvodní půl hodiny přečetl úmysl Davida Rauma, který jej chtěl zaskočit střelou z úhlu. Hned poté pořádně protáhnul Olivera Baumanna zkušený Lars Stindl. Další pokus patřil Patricku Herrmannovi, jenž se ocitnul ve velice dobré pozici. Nicméně protože mu balon poskočil, svatyni Hoffenheimu minul.

V pětatřicáté minutě nejprve Breel Embolo tváří v tvář Baumannovi neuspěl, avšak po rohovém kopu zůstal na malém čtverci zcela osamocen, takže mohl skórovat z první usměrnit na místo určení Herrmannovu pobídku - 0:1. Hned zkraje druhého poločasu připravil Kadeřábek míč pro Dennise Geigera, který ale selhal. Bývalý hráč pražské Sparty pak obdržel žlutou kartu.

V 65. minutě zahrávali domácí roh, po kterém se musel muž v rukavicích činit proti hlavičce Ruttera. Krátce poté Hoeneßova družina opět rozehrávala od rohového praporku a Raum o kousek minul. Následně se připomněl jinak poměrně nevýrazný Kramarić. Břevno sice orazítkoval, ale zároveň si nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 85. minutě jednička Gladbachu sice - k velké radosti na čáře vše jistícího kapitána Stindla - zažehnala nebezpečí, avšak další akce Hoffenheimu už skončila gólem. Na konto si ho připsal Kevin Akpoguma, když zblízka rozvlnil síť, čemuž předcházela přihrávka hlavou od Ihlase Beboua - 1:1. Uvidíme, v jaké formě se oba soupeři představí v příštím kalendářním roce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě není dohráno 17. kolo a už nyní je mě zle ze zápasu 18. kola Hoffenheim-Augsburg. 1,51-4,47-5,71. Uplně v poho 3. odmocninka , nebo taky mocninka-jak se to veme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele