20. kolo
22.01.2022 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

V ostře sledovaném zápase Hoffenheimu s Dortmundem se nakonec radovali hosté

Před tímto kláním patřila Hoeneßovu výběru čtvrtá pozice, o devět bodů za druhými BVB. Jenže na tenhle týden nebude Pavel Kadeřábek se svými spoluhráči vzpomínat v dobrém, jelikož skončil se třemi porážkami, včetně jedné od Freiburgu v rámci DFB-Pokalu. V něm Borussia sice také nestačila na St. Pauli, ale v Bundeslize připisuje třetí výhru v řadě.

Bitvu o druhou příčku v tabulce kanonýrů svádí za Robertem Lewandowskim Patrik Schick a Erling Håland, který se v rámci 20. kola, na rozdíl od českého útočníka, prosadil. Už v 6. minutě z bezprostřední blízkosti zakončil parádní akci na jeden dotek v podání tří svých spoluhráčů, z nichž mu balon po zemi naservíroval Donyell Malen - 0:1.

Už v závěru úvodní desetiminutovky musel nuceně střídat Christoph Baumgartner a místo něj přišel Georginio Ruttner, jenž hned v následující minutě hlavou orazítkoval tyčku. Za dalších deset minut se o vyrovnání pokusil Benjamin Hübner, avšak branka mu byla malá. TSG rozhodně nehrálo druhé housle a dál se hnalo za gólem. Velice blízko k němu měl po dobré hlavičce Chris Richards, jenže cílil pouze do břevna.

Zakončit se odhodlal i Kevin Vogt, nicméně jenom potvrdil, že na hřišti má jiné úkoly. Ve 41. minutě se hnali Ruttner a Kramarić na Gregora Kobela. První jmenovaný chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou na toho druhého, který by zakončoval do prázdné, kdyby se odkudsi nevynořil Manuel Akanji a míč nezahrál do bezpečí.

Nicméně chorvatský reprezentant nechal na konci úvodního dějství zapomenout na do té doby nevýrazný výkon. Po dobré práci spoluhráčů dostal Ihlas Bebou na pravé straně příležitost odcentrovat a hráč se sedmadvacítkou na dresu střílel z voleje přesně k pravé tyči - 1:1. Úvodní půle tedy potvrdila, že vzájemné klání těchto dvou celků bude zřejmě vyrovnané.

Georginio Ruttner hru Hoffenheimu rozhodně oživil a po změně stran byl prvním borcem, který který ohrozil svatyni soupeře. Síť sice trefil, ale pouze z boku. Na třetí zásah tohoto střetnutí se čekalo téměř do uplynutí hodiny hry. Håland a Malen si vyhověli narážečkou, po které holandský fotbalista se štěstím procedil přihrávku skrz nohy vracejícího se Hübnera, takže mohl Marco Reus střílet z vápna k levé tyči - 1:2.

V 66. minutě Malen přihrával po zemi z levé strany před bránu, kde si nešťastně srazil balon do vlastní sítě David Raum - 1:3. Tohle už vypadalo pro domácí hodně složitě, leč v minutě sedmasedmdesáté se dočkali kontaktního gólu. Munas Dabbur v obležení čtyř protihráčů obloučkem prostrčil na Ruttnera, který tváří v tvář Kobelovi uspěl - 2:3.

V závěru zápasu nejdříve z dálky minul Axel Witsel. Kramarić na hranici malého čtverce pak se štěstím posunul na Sebastiana Rudyho, který o centimetry minul levou tyč! Veliká škoda pro TSG. Tím spíše, že během pětiminutového nastavení už si hráči klubu z PreZero Areny další příležitost nevytvořili a posedmé v sezoně prohráli, zatímco protivník slaví čtrnácté vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele