10. kolo
30.10.2021 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

V dobré formě hrající Freiburg podle očekávání vyzrál i na trápící se Fürth

Svěřenci Christiana Streicha jsou ve stávajícím ročníku posledním neporaženým celkem v německé nejvyšší soutěži. Desáté kolo jim za protivníka přisoudilo nováčka z Fürthu, který doposud zvládnul uhrát pouze bod za remízu s Arminii Bielefeld.

První šanci zápasu si na konto v jeho 8. minutě připsal Vincenzo Grifo, nicméně mířil o kousek mimo. Vzápětí už musel Marius Funk zasahovat. A protože to zvládnul, stav zůstávala dále bezgólový. Ve 20. minutě si ale vybral svoji slabší chvilku Simon Asta, když centr z pravé strany neomylně uklidil do šibenice vlastní brány - 1:0.

Vedení mohl prakticky okamžitě po rozehrávce navýšit od míče v soupeřově šestnáctce neodstavitelný Jeong Woo-jeong. Funk se podruhé v rychlém sledu překonat nenechal. Podruhé tedy kapituloval až ve 39. minutě, když neočekával, že se hlavička Nicolase Hölera odrazí od tyče do jeho hrudníku a od něj pro změnu za brankovou čáru - 2:0. Svou zásluhu na tomto zářezu má rovněž od rohového praporku přesně centrující Vicenzo Grifo.

Italský reprezentant, který se nakonec nevešel do konečné nominace národního týmu pro letošní vítězné EURO, sám pořádně zaměstnal muže v rukavicích v nastaveném čase úvodní pětačtyřicetiminutovky. Pro Greuther tentokrát všechno dobře dopadlo. V 59. minutě se osmělil Julian Green a Mark Flekken si připsal rutinní zákrok. To střela Jamieho Lewelinga z hranice velkého čtverce už byla výživnější, nikoli ale gólová.

Skórovat dvacetiletému záložníkovi povedlo až při následující akci v téže, totiž čtyřiasedmdesáté minutě. Branimir Hrgota centroval do vápna, kde to jistila Lewelingova placírka - 2:1. Jenže už za pět minut podrazil Marius Funk útočícího Hölera a kopala se penalta. Její exekuce se ujal aktivní Vincenzo Grifo a s přehledem proměnil - 3:1.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Max Christiansen nemířil přesně. Potom Simon Asta na poslední chvíli odkopnul balon před číhajícím protihráčem, pro něhož by vstřelení čtvrté branky muselo být stejně snadné, jako zavázat si tkaničku. A tečku za celým duelem udělal Yannick Keitel, avšak i jeho rána skončila kousíček nad břevnem svatyně hostujícího celku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg umí zahrát divadlo. Tip 2.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele