4. kolo
11.09.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Freiburg a Köln se nakonec rozešly smírně

V úvodu sezony předvádí oba celky velmi dobré výkony. Zvláště Kozli zatím dělají všechno proto, aby se po čtyřiatřicátém kole tentokrát vyhnuli ošemetné baráži. Proti SC dlouho vedli, přestože posledních dvacet minut měli početní nevýhodu. Ve finále rozhodla o remíze vlastní branka, kterou si vsítil Rafael Czichos.

Už ve 3. minutě se za obranou soupeře ocitnul Christian Günter. Timo Horn balon nezasáhnul, nicméně obránce Freiburgu branku z úhlu netrefil. A i kdyby trefil, stejně by se kvůli ofsajdu nemohl radovat z gólu. Na opačném pólu hrací plochy zkusil štěstí Mark Uth a jeho jmenovec Flekken se musel natahovat k tyči.

Následně Lucas Höler pobídnul na zadní tyči číhajícího Vincenza Grifa, který hlavou cílil jen do boční sítě. Poté přišla řada na Sebastiana Anderssona, jenž našel pouze připravenou brankářovu náruč. Ten samý fotbalista v minutě čtyřiadvacáté o centimetry nedosáhnul na Uthovu přihrávku. Další šanci měl na svědomí Florian Kainz a po něm Andersson, jehož hlavičce chybělo opravdu málo.

Kozli se dočkali ve 34. minutě. Beno Schmitz centroval na hlavu Anthonyho Modesteho, od které se míč odrazil do země a od ní přesně k tyči - 0:1. Ihned poté rozehrávali Baumgartovi svěřenci standardní situaci. Kulatý předmět propadnul na zadní tyč, kterou následně rozezvonil Mark Uth. Velká škoda pro borce z města nad řekou Rýn, jelikož mohli začít druhý poločas s dvoubrankovým náskokem.

Takhle si mohli oddechnout, když po změně stran hlavičkoval Jeong Woo-yeong přímo do Hornových rukavic. Gólman ve službách klubu z RheinEnergieStadionu se vyznamenal za necelých 120 sekund znovu, když likvidoval volej Lucase Hölera. V minutě pětašedesáté měl i trochu štěstí, jelkož Güntherova rána jenom o kousek minula pravou tyč.

V 71. minutě se ke střele z otočky dostal střídající Tim Lempere. Muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl. Krátce poté se nezachoval nejférověji Florian Kainz. Rozhodčí Harm Osmers neměl pro jeho počínání pochopení a udělil mu druhou žlutou kartu. Početní převahy mohl využít Kevin Schade, který sice dostal od zadáků moře prostoru, jenže nakonec o nějakých třicet čísel minul.

Definitivní rozuzlení přinesla až 89. minuta. Noah Weißhaupt byl na trávníku necelých 120 sekund, když se na pravé straně šestnáctky obtočil kolem Jonase Hectora, aby poslal přízemní centr před bránu, kde svého brankáře nešikovně prostřelil Rafael Czichos - 1:1. Misky vah na stranu Freiburgu mohl v nastaveném čase překlopit Yannik Keitel, kdyby zcela neobsazený nepálil nad.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele