31. kolo
23.04.2022 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Kevin Behrens (vlevo) slaví vítězný gól (© AFP)

Union Berlín si po parádní obrátce v Lipsku udržel naději na Ligu mistrů

Favorizované Lipsko nezvládlo závěr utkání s konkurenčním Unionem a i přes nadějné vedení 1:0 nakonec podlehlo svému soupeři po výsledku 1:2. Berlínský celek naopak složil reparát za neúspěšné semifinále národního poháru (porážka 1:2) a v tabulce Bundesligy si tedy udržel šestou příčku s padesáti body. Lipsko kleslo na čtvrté místo zaručující skupinovou fázi LM a se čtyřiapadesáti body je právě před Unionem už jen o body čtyři.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, ovšem hosté si i přes vyrovnaný průběh vytvořili dvě gólové příležitosti. O tu první se postarali již po necelých třech odehraných minutách, kdy si Awoniyi naskočil na parádní centr z levého křídla, jenomže jeho prudkou hlavičku dokázal gólman Gulácsi perfektně vyškrábnout nad svou branku. Union mohl otevřít skóre tohoto sobotního duelu v poslední minutě úvodního dějství.

Na levé straně odvedl vynikající práci Awoniyi a předložil balón pro volného Prömela, jenž však z bezprostřední blízkosti nevyzrál na pozorného Gulácsiho. Favorit tohoto duelu se dostal do vedení ihned po změně stran. Po odvráceném centru z levé strany se ve středu pokutového území ocitl volný Yussuf Poulsen a svým přízemním volejem z deseti metrů překonal naprosto bezmocného brankáře Rønnowa.

Domácí si od tohoto okamžiku hlídali těsný náskok a protivníka prakticky k ničemu nepouštěli. Sami naopak mohli rozhodnout o svém úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže nebezpečný pokus Mukieleho pouze orazítkoval levou tyč hostující svatyně. Union byl prakticky bezzubý až do 86. minuty, následně však nečekaně vsítil hned dvě rozhodující branky během necelých třech minut.

O vyrovnávací trefu se postaral Sven Michel, který se po pasu Beckera natlačil v bližším rohu pokutového území k hlavičce a s naprostou přesnou ji usměrnil doprostřed branky kolem Gulácsiho. V 89. minutě byla senzace dokonána, neboť střídající Kevin Behrens obdržel geniální zpětnou patičku od Michela a z deseti metrů rozvlnil síť svou nekompromisní přízemní střelou, favoritovi pak již nezbyl na žádnou odpověď téměř žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele