11. kolo
06.11.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Gól a asistence pro Nkunkua. Lipsko i díky němu skolilo Dortmund poprvé od roku 2017

Poprvé od roku 2017 se zdařilo Lipsku porazit Dortmund, s nímž v minulých sedmi případech padlo hned šestkrát, včetně loňského finále DFB-Pokalu. Nutno říci, že jeho zisk tří bodů byl vlastně logickým vyústěním dění na hrací ploše. Hosté nepodali nejideálnější výkon, domácí byli ve většině činností těmi lepšími a díky klíčové brance Yussufa Poulsena mohli slavit.

Domácí se propracovali do první vážnější příležitosti ve 13. minutě. Adams si z pravé strany sběhl blíže do středu, následně svou přihrávkou uvolnil do šestnáctky Nkunkua, ten se rychlou kličkou zbavil obránce Hummelse, jenže z blízkosti brankáře Kobela nepřekonal. Míč se ale následně dostal ještě do cesty Szoboszlaie, avšak ani on neuspěl, poněvadž zamířil do zámezí.

Lipsko bylo obecně v úvodních pasážích utkání daleko aktivnější, Kobel musel být prakticky pořád ve střehu, například ve 21. minutě, kdy se ho pokoušel přelstít hlavičkou Mukiele. A ve 29. minutě se již saský výběr dočkal své zasloužené odměny. Gvardiol vyslal dlouhý přízemní pas zleva až do vápna, na něj si nasprintoval Nkunku, jenž pak obehrál Kobela a lehce zacílil.

Dortmund působil i nadále pořádně mdlým dojmem. Jeho soupeř vypadal organizovaně a dost pevně v defenzivních řadách, šancí si tak hostující celek vytvořil jen poskrovnu. Naopak Die Roten Bullen hledali cestu za navýšením náskoku, v 51. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Szoboszlai, jeho nepříjemně plachtící pokus se ovšem pod břevno nesnesl, ale jen ho přeletěl.

Borussia sice v útoku opravdu nijak nezářila, dokázala být nicméně nesmírně efektivní. Sedm minut po obrátce bylo srovnáno, Meunier vyslal na zteč Reuse, ten se zjevil za protivníkovou obranou a prakticky sám před gólmanem Gulácsim, jehož bez větších obtíží překonal. V 56. minutě se opět ozval Szoboszlai, zase nezdárně prověřoval své střelecké schopnosti z dálky.

Domácí byli každopádně i během okamžiků následujících hladovější po vítězství a ve finále se oprávněně radovali z rozhodujícího přesného zásahu. Už v 64. minutě byl blízko skórování Nkunku, který se prezentoval dvěma zidanovkami a poté zakončil, avšak ke své smůle trefil pouze tyčku, v 68. minutě už nicméně přece rozvlnil síť Poulsen po centru zleva od Nkunkua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele