4. kolo
11.09.2021 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Bayern bez větších potíží porazil Lipsko

V táboře Rudých býků se přes léto událo několik důležitých změn. Především právě do Bavorska odešli Marcel Sabitzer a kouč Julian Nagelsmann. Na rozdíl od předchozích vzájemných střetnutí se tedy dalo čekat, že tohle vyjde lépe pro obhájce titulu.

Ten zaznamenal lepší vstup do utkání, když v 9. minutě zahrál Kevin Kampl ve vlastním vápně rukou. Rozhodčí Deniz Aytekin si šel všechno prohlédnout k videu, a potom nařídil penaltu. Robert Lewandowski střílel po své pravé ruce, zatímco Péter Gulácsi skákal na opačnou stranu - 0:1. Také následující minuty patřili hostům. Vyloženou příležitost si ale nevypracovali.

To samé platilo pro pokus hříšníka Kevina Kampla, který byl hodně nepřesný. V závěru úvodní půl hodiny pálil z dálky Leroy Sané, ale minul. Následně se o vyrovnání pokusil Konrad Laimer. Jeho zakončení však nemohlo Neuera výrazněji ohrozit. V nastaveném čase úvodního poločasu "vykulil" Christopher Nkunku na hranici vápna Danimu Olmovi, jehož dobrou střelu vytěsnil gólman Bayernu konečky prstů nad břevno.

Ještě před hvizdem rozhodčího poslal "Malý Mourinho" na hrací plochu Jamala Musialu místo zraněného Gnabryho. Osmnáctiletý německý reprezentant se za důvěru odvděčil prakticky okamžitě. Ve druhé půli z časomíry neuteklo ani 120 sekund, když si stáhnul Daviesovu pobídku z levé strany a z úhlu mířil po zemi přesně do černého - 0:2.

V jednapadesáté minutě to nejprve vypadalo, že André Silva snížil. Jenže praporek rozhodčího mu radost překazil. A tak mohl jít FCB do třígólového trháku. Musiala převzal míč od Lewandowskiho, načež centroval před bránu, kde měl před sebou Leroy Sané naprosto jednoduchoučkou úlohu, totiž skórovat ze dvou metrů do zcela odkryté klece - 0:3.

Za čtyři minutky vykřesal malinkou jiskřičku naděje pro RB svou parádní ranou z třiceti metrů Laimer. Balon v letu zaplaval a zapadnul do pravého horního rohu - 1:3. V další minutě přišla na hrací plochu hned pětice nových tváří. Mezi nimi také už zmiňovaný Marcel Sabitzer. Do děje tohoto klání však výrazněji nepromluvil.

Poté se hrál spíše bojovný fotbal, ve kterém se ani jednomu z týmů nedařilo si vytvořit nějakou dobrou šanci. V 85. minutě to zkusil z přímého kopu Nkunku, jenže úspěšný nebyl.

Zanedlouho se Alphonso Davies výborně prosmýknul na levém křídle kolem Amadoua Haïdary, načež naservíroval Sabitzerovi, který trefil Neuera a dorážku nasměroval mimo.

Přesto fotbalisté z Mnichova svoje příznivce a příznivkyně potěšili ještě čtvrtým gólem. Joshua Kimmich skvěle vychytal přihrávku na Erika Maxima Choupo-Motinga a útočník, který ve druhém dějství vystřídal Lewandowskiho, se ocitnul tváří v tvář Gulácsimu, přičemž mu nedal pražádnou možnost zasáhnout - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
Rich

Těžký zápas, ale zvládneme to! 1-3

Reagovat
Centrofixka

1:5

Reagovat
Ferragamo7

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.

Reagovat
p-e-t-k-o

Lipsko tam má skvelých mladých hráčov. Dúfam, že zásobovať sa tam v buducnosti ešte budeme.

Reagovat
Rich

Je otázka, mě přijde jako jediný Nkuku tak nějak kvalitní... Jinak nic moc...

Reagovat
Nickname 9

Ještě možná Dani Olmo a uvidíme, jak se chytí Szoboszlai, zatím vypadá dobře

Reagovat
Rich

Za mě Dani Olmo je hráč navíc, ano je to kvalitní hráč, ale máme Mullera, Musialu a i Sabitzer, tam může zahrát.. Bayern potřebuje hlavně německé hráče, čili pokud po někom jít tak jedině Wirtz...Pokud to půjde čornout Gintera a Neuhause a ještě Anthony jako náhrada za Comana a bude to ideál... Plus tedy za mě, měl by se zkusit přivést Werner, protože nebude hrát v Chelsea důležitou roli...

Reagovat
Nickname 9

Wirtz ano, ten je skvělý. Anthony nevím, já bych tam spíš hrál Musialu s Gnabrym a ještě bych někoho na levo k Sanému. Ale je to můj názor. Wernera bych nebral když vidím co všechno spálí. Spíš toho Adeyemiho že Salcburku. Ten vypadá nadějně.

Reagovat
Rich

U Wernera je to o důvěře, Nagelsmann by z něj udělal top hráče... To že šel do Chelsea je sice hezké, ale ten mediální tlak a tlak od fanoušků je takový, že prostě nehraje nic... Navíc nepochopíš, Chelsea ho kupovala na hrot... Přitom v Lipsku nehrál sám na hrotu, hrál tam s ním Poulsen, Schick nebo Forsberg... Ale je otázka, jak by mu to v Bayernu šlo... Ten Adeyemi je super, Bayern ho možná může zkusit, proč ne... Stejně se vykoupí všichni hráči a Bayern koupí Schicka..

Wirtz bude suprová náhrada jednou za Mullera, za mě lepší jak Havertz třeba. Musiala, Gnabry jsou jasní, ale točil bych je právě s Anthonym, je to driblér a je skvělý, lepší jak Coman, protože narozdíl od něj umí střílet, ne jenom přihrávat... No a Sané se uvidí, kdyby mu Musiala včera nenaservíroval gól, tak nic moc, ale on se chytne... Klíčový je, aby hrál na levé straně...

Reagovat
p-e-t-k-o

Vo Wernerovi by mohla Bundesliga a Nagelsmann prebudiť znova zviera. Navyše by sa ho dosť možno podarilo získať za rozumnú cenu, len čo na to Tuchel. Taký Andre Silva mi príde ambicióznejší hráč, chce vyhrávať, je drzý a má v sebe ten oheň a víťaznú mentalitu. Mám to na hráčoch rád. Typologicky je aj oveľa podobnejší Lewowi.

Reagovat
Nickname 9

Přesně

Reagovat
Kolarik12

No mám obavu, že v současnosti neexistuje útočník, kterej by Lewu dokázal adekvátně nahradit, a to ani Haaland. Lewa je prostě z jiné planety a jakmile prostě v Bayernu skončí nebo odejde, tak to celej klub dosti pocítí, ať už za něj příjde kdokoliv. Osobně bych se teď zaměřil na Wirtze a Adeyemiho. Oba mají velkej potenciál a jsou budoucností německé repre. A z historie víme, že Bayern stavící na německých hráčích a trenérech prostě funguje nejlépe. Wirtz bych řekl, že je jistej, protože je všeobecně známo, že celá jeho rodina včetně ho jsou velcí fanoušci Bayernu. U Adeyemiho se uvidí. V Bayernu už byl jako malej kluk, navíc se narodil v Mnichově, což by Bayernu taky mohlo hrát do karet, ale tak jistě jako s Wirtzem to nevidím.

Reagovat
Rich

Klub to pocítí neuvěřitelně, podle mě by Bayern měl prostě prodloužit Lewu a snažit se ho postupně nahradit... Problém je v tom, že typická devítka, co je Lewa nebo mě napadá Lukaku, tak není... Jediný Haaland, ale Raiola vyžene jeho roční plat na 50 mega a do Bayernu nepůjde... Wirtz je jasný, toho Bayern sleduje... Adeyemi mi přijde, že je typologicky podobný spíše Wernerovi, což nevím, zdali to bude ideální náhrada...

Reagovat
p-e-t-k-o

Lewa je momentálne úplne inde, to je jasné. Keď ale Andre bude pokračovať v tempe aké nadstavil minulú sezónu + bude mať šancu sa ukázať aj v LM, tak až tak veľkú obavu o Robovho nástupcu nemám.

Reagovat
Rich

Reagovat
Kolarik12

Karim Adeyemi: "If Bayern made me an offer, I think I would choose that path. I want to show them what I can do, who I am and that it was a mistake to let me go." [Marca]

Reagovat
Rich

Silvu jsem nechtěl záměrně sem psát, ale za mě musím souhlasit. Přál bych si ho vidět v Bayernu časem, protože jeho dravost a výběr místa dost připomíná Lewu, když začínal v Dortmundu, ale průser je ten, že to by Bayern musel prodloužit Lewu a pak koupit Silvu, protože teď by to byl ranec za něj...

Reagovat
Nickname 9

Anthony Ok, pokud je to tak jak říkáš tak super. Ještě ho získat za rozumnou cenu. Werner nevím, v Bayernu by na něj byl ještě větší tlak. Jak píše petko Silva by byl lepší. Podle mě Werner není čistokrevný hrot. Spíš vypadá jako křídlo. On Lewu nenahradí. Sané se chytí, včera měl taky dobrý okamžiky.

Reagovat
Rich

Četl jsem v Bildu, že jakmile by přišla oficiální nabídka od Bayernu, tak se nerozmýšlí a bere jí... A tuším, že stojí 30 mega nebo 40, nechci kecat, ale za mě Anthony jako adekvátní náhrada za Comana... Vždyť se na to podívejte takhle, Coman se dá do kupy, odehraje pár zápasů, odletí k reprezentaci a zraní se... Obvykle nebo minimálně týden až dva týdny mimo hru, načež další týden bude trvat, než bude schopen odehrát plný zápas... Navíc, chce jít pryč, tak příští léto ho prodat a nakoupit hráče za něj... Stejně až půjde do PL, nechytne se, tak si ještě vzpomene na Bayern, kde ho klub měl rád a pomalu by mu dal vše...

Reagovat
p-e-t-k-o

Szoboszlai, Olmo. Gvardiol tam bol krátko ale mal parádne dotyky s loptou aj prihrávky. Hneď mi učaril, bude ho ale treba viac nasledovať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele