17. kolo
18.12.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Lipsko zakončilo nepovedený podzim domácí porážkou s Bielefeldem

Změny v kádru a na postu kouče si v saském klubu zatím ještě evidentně nesedly. Pranic nepomohla ani dvacetiminutová přesilovka. Úřadující vicemistr tak ztrácí v polovině sezony na vedoucí Bayern jednadvacet bodů. Pro úplnost, v minulé sezoně to po stejném počtu odehraných kol byly bodíky čtyři. Die Roten Bullen tak přezimují v polovině tabulky, zatímco Arminia navzdory třetímu vítězství neopustí sestupové pásmo.

Už ve 2. minutě střílel Andrés Andrade, nicméně Péter Gulácsi bez problémů lapil. Následující šance se uskutečnila až deset minut poté. Postaral se o ni záložník Lipska Dominik Szoboszlai, jenže o kousek minul. Téměř skoro celý první poločas se nesl ve znamení pozorných obran. Až v závěru byl nejprve další Szoboszlaiův pokus sražen na roh.

Potom centroval Angeliňo a nad břevno cílil Tyler Adams, jenž už v 7. minutě vystřídal zraněného Emila Forsberga. V poslední minutě úvodního dějství zakončil pohlednou kombinaci hostujícího celku Masaya Okugawa. Bohužel ale tenhle gól nemohl platit kvůli milimetrovému ofsajdu. Přesto tým Franka Kramera vycítil příležitost.

A po změně stran ji chytil za pačesy. Běžela 57. minutě, když hosté předvedli ukázkový protiútok. Florian Krüger vyběhnuvšího brankáře ještě neprostřelil, ovšem Jannie Serra už byl z dorážky úspěšný, byť to měl takříkajíc na dlouhou nohu - 0:1. V 70. minutě nejprve ocenil rozhodčí faul Fabiana Klose žlutou kartou. Jenže po zhlédnutí videozáznamu svůj verdikt přehodnotil a tasil červenou.

Hned poté málem vyrovnal Adams, kdyby nepálil pouze do tyče. Zakončení jeho spoluhráče Mohameda Simakana se mezi tři tyče taky nevešlo, takže přišla opět řada na Armini. Domácí chybovali v rozehrávce. Krüger pak uviděl nabíhajícího Okugawu, jenž se prosadil přízemní střelou na bližší tyč. Tentokrát bylo všechno v souladu s pravidly - 0:2.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Nkunku zazdil slibnou příležitost, když překopnul zařízení. A zmar klubu z Red Bull Areny podtrhnul v poslední příležitosti zápasu Angeliňo, když našel jenom připraveného Stefanose Kapina. Bielefeld tedy může věřit, že sestup rozhodně není hotovou záležitostí, zatímco Domenico Tedesco bude mít během zimní pauzy o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Lipsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele