27. kolo
19.03.2022 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ishak Belfodil (© AFP)

Hertha překvapivě vyzrála na Hoffenheim a v roce 2022 připisuje první výhru

Nedá se přitom tvrdit, že by kouzlo Felixe Magatha zcela zafungovalo. Protřelý trenér, jenž svého času slavil titul s Wolfsburgem, musel kvůli koronaviru sledovat výkon svého nového mančaftu jenom z pohodlí domova. V každém případě zbývajících sedm kol bude pro Starou dámu patrně ještě dosti náročných. TSG také budou muset zabrat, pokud chtějí urvat post zaručující Ligu mistrů.

V 6. minutě se k hlavičce dostal Niklas Stark, jenže - na rozdíl od minuty devětatřicáté - tentokrát Olivera Baumanna nerozlítil. Ani Marco Richter nechtěl zůstat pozadu, jenže k ohrožení branky by ji nejprve musel trefit. Nepřesně si počínal také kolega Ishak Belfodil. Ve 25. minutě Kevin Akpoguma výborně našel Jacoba Bruuna Larsena, který tuhle výbornou možnost zahodil.

Velká škoda pro tým Sebastiana Hoeneße. Tím spíše, že pět minutek před poločasovým odchodem do šatny posadil Marvin Plattenhardt svůj centr přesně na hlavu Niklase Starka, na jehož koníček z bezprostřední blízkosti se Baumann nepřekvapivě ani nesnažil dosáhnout - 1:0. Po změně stran se jako první opřel do balonu David Raum. Zařízení bohužel pro hosty minul.

Domácí začínali mít postupně převahu, kterou zužitkovali po hodině hry. Plattenhardt tentokrát svým centrem našel Marc Olivera Kempfa, jenž dokázal posunout do lepší pozice Ishaku Belfodilovi, který se tedy prosadil proti svému bývalému zaměstnavateli - 2:0. Munas Dabbur mohl vzápětí snížit, kdyby nemířil moc vysoko.

Také pod třetí branku Berlíňanů se podepsal Marvin Plattenhardt. Jeho centr tentokrát sklepnul Dredryck Boyata pro Lucase Tousarta, který spíše nastřelil před sebou stojícího Rauma a následně se balon s velikou porcí štěstí otřel o tyčku a zapadnul na místo určení, přestože Baumgartner dělal, co mohl, aby se tak nestalo - 3:0. Zbývající minuty už se dohrávaly v poklidu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlhký sen všech sázkovek-jednička. Nesmí se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Na sky je popsán 1. trénink pod Magathem jako pohádka .

Reagovat
smazaný uživatel

Zkouknul jsem i videjko. Zajímalo by mě kolik času předtím strávili hráči v barber shopu.

Reagovat
DidusIneptus

1:0

Reagovat
DidusIneptus

Bravo! Hertha! V tipech si troufám dost, ale 3:0? to už je moc i pro mě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele