5. kolo
17.09.2021 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jurgen Ekkelenkamp (© AFP)

Hertě pomohl k výhře nad Fürthem vlastní gól

"Stará dáma" nezačala sezonu nejlépe a v domácím střetnutí s bundesligovým novicem potřebovala vyhrát, aby opustila sestupové pásmo. To se jí nakonec podařilo, takže Greuther po pěti kolech zůstává na samém chvostu tabulky.

Úvodní minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Až těsně před koncem úvodní čtvrt hodiny to zkusil z hranice vápna Lucas Tousart a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby jeho rána nebyla zblokovaná. Následně z podobného místa vystřelil po individuálním průniku Suat Serdar, jenže Pála Dárdaie, který byl na konci zápasu oceněn žlutou kartou, se svým mimo tři tyče směřujícím zakončením nepotěšil.

Na další zajímavý pokus se čekalo až do 42. minuty, nicméně Nick Viergever vyprodukoval pouze slabou střelu, s jejímž lapením neměl Schwolow nejmenší problém. Po změně stran na sebe jako první upoutal pozornost Jetro Willems, když si navedl míč do téměř ideálního prostoru, odkud však přestřelil. V 57. došlo na první důležitý moment střetnutí.

Deyovaisio Zeefuik chtěl odkopnout balon, jenže to vzal i s nohou Jeremyho Dudziaka. Nařízenou penaltu proměnil Branimir Hrgota, jelikož cílil placírkou po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 0:1. Naštěstí pro příznivce a příznivkyně berlínského celku, tahle nepříjemnost neměla dlouhého trvání.

Už za čtyři minutky si totiž naskočil na Dárdaiův centr od rohového praporku Jurgen Ekkelenkamp a jeho hlavička skončila u levé tyči - 1:1. Další nebezpečný roh stvořili domácí v 76. minutě. Na svědomí jej měli dva střídající borci. Richter centroval a Davie Selke těsně minul. Druhý jmenovaný si mohl spravit chuť krátce poté, kdyby Sascha Burchert výborně nezakročil.

Jenže v 79. minutě poslal Marco Richter do vápna centr, jehož dráhu Maximilian Bauer nevychytal a místo odkopu do bezpečí z toho byl vlastní gól, na kterém měl velkou zásluhu i dotírající Ekklenkamp - 2:1. V tu dobu zbývalo do závěrečného hvizdu ještě patnáct minut. Avšak hosté už nedokázali směrem dopředu nic vymyslet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele