13. kolo
27.11.2021 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Augsburg zásluhou gólu z poslední minuty veze z Berlína alespoň bod

Die Fuggerstädter nezačali sezonu dobře a každý bod je pro ně velmi důležitý. Není pochyb, že tenhle duel hraný na Olympijském stadionu bude nakonec trenér Markus Weinzierl hodnotit kladně. Jeho družina však nadále zůstává na barážové pozici, zatímco Hertha má k dobru pouhý bodík.

V 7. minutě se tváří v tvář Rafalu Gikiewiczovi ocitnul Ishak Belfodil. Zařídit vedení pro domácí však nedokázal. Na konci úvodní dvacetiminutovky zkusil štěstí André Hahn. Skóre se ovšem neměnilo. To platilo i po další šanci Belfodila, jehož vychytal muž v rukavicích. V závěru první půlhodiny se znovu osmělil kapitán Hahn a Alexander Schwolow měl plné ruce práce.

Brankář ve službách "Staré dámy" se vyznamenal i po zakončení Vargase. Nicméně se ukázalo, že forvard FCA stál v ofsajdu. Následně pálil z dálky Arne Maier, leč prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ve 40. minutě se hrubě nedohodli Gikiewicz s Robertem Gumnym, což vyústilo ve skutečnost, kdy stoper hostujícího týmu posunul míč do strany, neboť netušil o Marcovi Richterovi, který tak mohl zakončovat do odkryté branky - 1:0.

Po změně stran měli více ze hry domácí. Jejich vedení mohl po hodině hry pojistit Jurgen Ekkelenkamp, ale minul. Krátce po něm se ke kulatému předmětu dostal jeho spoluhráč Suat Serdar, avšak Gikiewicz se vyznamenal. V dalších minutách se hosté zlepšili, ale přesto podruhé inkasovali. Naštěstí pro ně gól Jordana Torunarighy neplatil pro ofsajd. V následující minutě Schwolowovi pořádně zatopili Hahn, Iago a Andi Zeqiri. V kolonce vstřelených augsburgských branek dál zůstávala nula.

Dennis Jastrzembski pak hledal Davieho Selkeho, který na míč těsně nedosáhnul. Kdyby ano, patrně nebylo, co řešit. Poté v ideální pozici selhal Stevan Jovetić. Černohorský fotbalista se dostal ještě k jedné střele, nicméně opět nemířil přesně.

Rozhodčí Frank Willenborg neměl pochopení pro zdržování Dárdaiových svěřenců, a tak nechal pokračovat ve hře i po avizovaných čtyřech nastavených minutách. Fredrik Jensen nakonec svým obloučkem našel před bránou stojícího Michaela Gregoritsche, jenž přesnou hlavičkou odvrátil sedmou porážku svého týmu - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele