9. kolo
23.10.2021 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha si po zápase s Gladbachem připisuje na konto všechny tři body

Klub z hlavního města Německa měl na kontě po sedmi kolech hned pět porážek. Následně však dokázal dvakrát zvítězit, díky čemuž se posunul o rovných šest bodů na sestupové pásmo. Naopak Hříbata po třech utkáních nebodovala a rovněž jim patří pozice v dolní polovině tabulky.

Pod první šanci tohoto střetnutí se v 5. minutě podepsal Nico Elvedi, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Za necelých 180 sekund se v soupeřově vápně poroučel po kontaktu s Mittelstädtem na zem Joe Scally a rozhodčí Benjamin Cortus nařídil penaltu pro hosty. Nicméně pak dostal echo od kolegy u videa, že by si měl celou situaci jít překontrolovat. Opakovaný záběr ukázal, že se o žádný faul nejednalo.

V 18. minutě Embolo se Stindlem dvěma jednouchými narážečkami vyšachovali ze hry čtveřici hráčů Herthy. První jmenovaný ale svou střelu vůbec nezvládnul. Rozhodující moment se odehrál ve 40. minutě. Po dlouhém autu do vápna a jednom šťastném odrazu mohl akrobaticky zakončovat Marco Richter. Balon sice evidentně nezasáhnul podle představ, leč vzniklý koníček se ukázal býti nejlepším možným řešením. Yann Sommer se stačil jenom ohlédnout - 1:0.

Během šesti nastavených minut stihnul ještě střílet Vladimír Darida, jehož střela byla ovšem zblokovaná. Po změně stran na sebe upozornil už jenom jednou, když inkasoval žlutou kartu kvůli zatahání protihráče za dres. Při následné standardní situaci si Márton Dárdai naskočil na Plattenhardtův centr a Sommer se musel pořádně natáhnout, aby zabránil druhé brance.

V 65. minutě se osmělil Suat Serdar, nicméně tenhle pokus z velké dálky byl prakticky už od začátku odsouzený k neúspěchu. Potom Schwolow vychytal Embola a Pléa zamířil vedle odkryté klece. Každopádně se stejně ukázalo, že případný zásah Borussie by nemohl platit kvůli ofsajdu. V 84. minutě ještě pálil z úhlu střídající Patrick Herrmann. Síť sice trefil, ale pouze z boku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele