8. kolo
16.10.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Anthony Losilla (© AFP)

Zápas bundesligových nováčků vyšel lépe pro Bochum

Před vzájemným kláním se oba kluby pohybovaly v sestupovém pásmu. Die Unabsteigbaren však věděli, že vzhledem k souboji Augsburgu s Arminií by se z něj mohli posunout ven. Nakonec se tak skutečně stalo, což znamená, že Fürth zůstává s jedním bodíkem poslední.

Na začátku střetnutí měl velké štěstí hostující brankář Manuel Riemann, když podběhnul centr a všechno za něj museli vyřešit spoluhráči v defenzivě. V následujících minutách si brankáři zahráli pouze proto, že byli zapojeni do rozehrávky svých týmů. K vidění bylo i dost nepřesností, což se změnilo až těsně před vypršením úvodní půl hodiny.

Tedy, s Holtmannovou přihrávkou z levé strany na Sebastiana Poltera bylo ještě všechno v pořádku. Zakončení druhého jmenovaného se ale mezi tři tyče nevešlo. Zanedlouho zkusil štěstí Timothy Tillman, avšak s jeho slabou střelou neměl Riemann problémy. Ve 40. minutě se držel za hlavu Gerrit Holtmann, protože jeho střela minula tyčku jen o malinkatý kousek.

Tečku za první půlí udělal svou hodně nepřesnou střelou Eduard Löwen. Druhé dějství začala rána Marco Meyerhöfera. Bohužel pro něj i pro celý Fürth trefil pouze dobře postaveného gólmana. Následně hlavičkoval nepřesně Cedric Itten. V 58. minutě nezpracoval ideálně Dudziakovu přihrávku Branimir Hrgota, díky čemuž se dostal dosti z úhlu, a proto nepřekvapilo, že zakončoval jenom do boční sítě.

Za deset minut si na opačné straně hrací plochy počínal stejným způsobem Takuma Asano. Tahle pěkná akce Bochumi by si bývala gól určitě zasloužila. I další Ittenova šance se stala snadnou pochoutkou pro Riemanna. V 77. minutě centroval Danny Blum a Anthony Losilla těsně minul. V 80. minutě už ale jeho hlavička skončila po odrazu od země v síti - 0:1. Löwenův centr z přímého kopu byl vynikající.

Příležitosti v podání družiny Stefana Leitla se nekonaly. Místo toho mohl přidat pojistku Polter, jenže Marius Funk ho dokázal vychytat. Bochum tedy podruhé v sezoně vyhrála a o příštím víkendu přivítá na domácím stadionu Eintracht Frankfurtu. Fürth se pokusí uhrát alespoň bodík v Lipsku, i když dobře ví, že do toho utkání vstoupí jako jasný outsider.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele