22. kolo
12.02.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Branimir Hrgota (© AFP)

Hertha odjíždí z Fürthu zpět do Berlína s prázdnou

Tým Stefana Leita se v posledních týdnech zvednul, ačkoli s udržením bundesligové příslušnosti bude mít ještě plné ruce práce. Ostatně to platí i pro "Starou dámu", které k bodovému zisku nedopomohla ani asistence Vladimíra Daridy.

Kleeblätter si těžko mohli přát lepší vstup do utkání. Branimiru Hrgotovi stačilo sedmadvacet sekund, aby po přihrávce Paula Seguina zamířil po zemi vedle Alexandera Schwolowa, který jistě mohl celou situaci lépe přečíst - 1:0. V 8. minutě zatoužil po vyrovnání Stevan Jovetić, avšak jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších.

Následně se rozhodnul pro samostatnou akci Ishak Belfodil a Andreas Linde jeho střelu z úhlu vyrazil na rohový kop. Další dvě šance obstaral Timothy Tillman, ale ani v jednom případě netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V závěru úvodního dějství nejprve znovu neuspěl Jovetić. A po něm střílel Hrgota nebezpečně z přímého kopu, avšak Schwolow byl u své levé tyčky včas.

Po změně stran se jako první připomněl Vladimír Darida a Linde musel jeho střelu vyrážet. Bývalý český reprezentant se k míči dostal i v 58. minutě, jenže tenhle pokus si za rámeček nedá. Krátce před vypršením úvodních sedmdesáti minut hry zahrál ve vlastní šestnáctce smolně rukou Maximilian Mittelstädt a Branimir Hrgota nařízenou "pětku" proměnil - 2:0.

Další příležitost patřila znovu Černohorci Jovetićovi, avšak v tomto duelu mu prostě nebylo přáno. Kontaktní zásah tedy musel v 83. minutě obstarat hlavou Linus Gechter, když mu poslal Darida z pravého křídla centr na hranici malého čtverce, přímo mezi obránce - 2:1. Do finálního hvizdu stihnul nadějněji vystřelit ještě Marco Richter, ale stejně to pro skvadru Tayfuna Korkuta bylo málo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele