10. kolo
31.10.2021 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Reece Oxford nastartoval obrat (© AFP)

Augsburg vyhrál nad Stuttgartem a oddálil se přímému sestupu

Augsburg dokázal vyhrát nad Stuttgartem poměrem 4:1. Díky zisku tří bodů získal na předposlední Bielefeld náskok čtyř bodů.

Augsburg je po deseti odehraných kolech Bundesligy s devíti body šestnáctý. Výhra pro něj byla klíčová, protože na předposlední Bielefeld, který by v tuto chvíli sestupoval přímo, se jeho náskok zvýšil na pět bodů. Stuttgart je jeden bod před Augsburgem, na třináctém místě.

Do vedení šli přitom v úvodu zápasu hosté. V 7. minutě se po individuální akci a navedení míče do středu hřiště prosadil střelou k pravé tyči Führich a poslal tak Stuttgart do vedení. Augsburgu se podařilo vyrovnat ve 30. minutě, když si na centr z rohového kopu Meiera naběhl Oxford a hlavou zakončil ke vzdálenější tyči.

Do konce prvního poločasu se již nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí, kteří měli v první půli více ze hry a Stuttgart mohl těžit pouze ze vstřeleného gólu v úvodu utkání.

A po výměně stran se domácí dostali do vedení a bylo to znovu po rohovém kopu. V 53. minutě po centru z rohového kopu nejdříve hlavičkoval Vargas, pak se ale k míči dostal Gouweleeuw a byl to právě on, kdo dostal míč mezi tři tyče a poslal bavorský klub do vedení.

Třetí gól Augsburgu přidal v 72. minutě prudkou střelou po přihrávce Finnbogasona Niederlechner a poslední hřebík do rakve Stuttgartu zatloukl v 81. minutě sám Finnbogason, když překonal brankáře Bredlowa přízemní střelou k zadní tyči.

V nervózním závěru utkání ještě obdrželi žlutou kartu hostující Förster a domácí Gruezo, nic zásadního už se však v zápase nestalo a všechny tři body tak zůstaly v Augsburgu po výsledku 4:1, který dává domácím naději v boji o udržení.

Augsburg se v rámci příštího kola představí v sobotu na hřišti Wolfsburgu, Stuttgart přivítá ve stejný den na vlastním hřišti předposlední Bielefeld a zisk třech bodů je pro něj pro udržení kontaktu se středem tabulky stěžejní.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička a host má problém. Snad ne.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele