21. kolo
05.02.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Augsburg slaví první výhru v novém roce, na vlastním stadionu přehrál Union

Die Fuggerstädter potvrdili, že proti berlínskému klubu se jim v posledních letech daří. Navzdory pátému vítězství se nadále krčí nebezpečně blízko sestupových vod. Oproti tomu die Eisernen promarnili příležitost se alespoň dočasně posunout na třetí příčku.

Jako první se osmělil v 6. minutě domácí Rubén Vargas, ale trefil pouze na správném místě stojícího Lutheho. Krátce poté ve skluzu zakončoval Florian Niederlechner, ovšem scházela mu přesnost. Po čtvrthodině hry vymyslel nešikovnou přihrávku na Robina Knocheho brankář Luthe. Míč se odrazil k Michaelu Gregoritschovi, který jej po zemi poslal do brány - 1:0.

V minutě pětadvacáté měli domácí dvě výborné šance na to, aby pojistili svůj náskok. Niederlechner cílil do protipohybu muže v rukavicích, za kterého však na brankové čáře famózním způsobem zaskočil Christopher Trimmel. Následnou dorážku z kopačky Vargase už pokryl sám Andreas Luthe. Do konce poločasu se ještě prezentoval výborným volejem Gregoritsch, jenže napálil jenom břevno.

Po změně stran zkusil štěstí v úvodním dějství prakticky neviditelný Genki Haraguchi a potvrdil, že tohle není jeho zápas. V 57. minutě předvedl Luthe velice dobrý zákrok. Bezmála za 120 sekund podruhé kapituloval. André Hahn napřáhnul z nějakých pětadvaceti metrů. A protože se balon vytočil k pravé tyči, neměl jeho bývalý spoluhráč v brance možnost zasáhnout - 2:0.

Po hodině hry střílel Gikiewiczovým směrem střídající Sven Michel. Na stavu utkání se ovšem nic neměnilo. Augsburgská jednička zůstala pozorná až do finálního hvizdu, což trenér Markus Weinzierl ocenil zvláště v nastaveném čase, kdy výborně vychytala Raniho Khediru. Chviličku předtím se zaskvěl i Luthe, když vyrazil do bezpečí další nebezpečnou ránu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

To je teda vysledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele