1. kolo
14.08.2021 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Sebastian Rudy (© AFP)

Augsburg na úvod sezony inkasoval doma čtyři branky od Hoffenheimu

Die Fuggerstädter museli v minulém ročníku bojovat o setrvání mezi německou elitou až do posledního kola, ve kterém jim hrálo do karet zaváhání soupeřů. A tento výsledek naznačuje, že sestupové starosti by mohly bavorský celek provázet i letos. Naopak TSG si lepší vstup do soutěže snad ani nemohlo přát.

Začátek zápasu byl z obou stran spíše opatrný. Na první zaznamenáníhodný okamžik se muselo čekat až do 22. minuty. Ruben Vargas si udělal prostor a pravačkou mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Deset minut poté se ke střele dostal Andrej Kramarić, ale Robert Gumny ji dokázal zblokovat. Chorvatský útočník dostal brzy příležitost na reparát, leč jeho volej po přiťuknutí od Kevina Akpogumy dokázal Rafal Gikiewicz vyrazit nad břevno.

Skóre se tedy měnilo až ve 37. minutě. Kramarić tentokrát centroval na zadní tyč, kde se přesně hlavou prosadil Jacob Bruun Larsen - 0:1. Vyrovnat mohl ve 43. minutě Felix Uduokhai, kdyby ovšem jeho hlavička neskončila těsně mimo. Úvodní dějství ještě nenaznačovalo, že by měli domácí ve finále prohrát takovým rozdílem.

Tím spíše, když se v 50. minutě ocitnul v dobré pozici André Hahn, jenže minul. Malý kousek chybět nedlouho poté Sebastianu Rudymu, který to zkusil po zemi zpoza vápna. Výběr Markuse Weinzierla byl po změn stran velmi aktivní, leč svou převahu nedokázal zúročit střelecky. Naopak v 65. minutě byl hodně blízko vytoužené trefě Andrej Kramarić. Útočník se sedmadvacítkou na dresu si následně dostal do stoprocentní šance, kdy už měl před sebou jenom brankáře Gikiewicze, který včasným vyběhnutím uchoval naději na bodový zisk.

Ta se ovšem výrazněji vzdálila v 79. minutě, jelikož Sargis Adamyan si narazil právě s Kramarićem a z nějakých sedmi metrů nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout - 0:2. Chorvatský účastník letošního EURA to pak zkusil ze středového kruhu a Gikiewicz měl co dělat, aby nedopadnul jako David Marshall při střele Patrika Schicka na letošním mistroství Evropy.

V osmasedmdesáté minutě každopádně stejně musel znovu lovit balon ze své sítě. Kramarić poslal míč za obranu pro Georgina Ruttera, jenž si obhodil gólmana a pohodlně uklízel do prázdné - 0:3. Tečku za utkáním udělal v poslední minutě Sebastian Rudy, když mu Rutter poslal pocukrovanou přihrávku před bránu - 0:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele