16. kolo
15.12.2021 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Augsburg zásluhou pozdní penalty zachránil proti Lipsku alespoň bod

Přestože Rudí býci neválí tolik, jako za éry Juliana Nagelsmanna, stejně se dá tvrdit, že tahle remíza má pro die Fuggerstädter za současné situace velikou cenu. Bavorský celek tak stále udržuje těsný kontakt s konkurenty v boji o udržení. Tým Domenica Tedesca zůstává ve středu tabulky.

V 6. minutě se neohroženě prodral do soupeřova vápna Emil Forsberg, leč svou individuální akci zakončil střelou nad břevno. Následně se připomněl André Silva, nicméně Rafal Gikiewicz se překonat nenechal. To platilo až do 19 minuty, kdy Henrichsův centr z pravé strany propadnul na zadní tyč k Andrému Silvovi, který dokázal míč zkrotit a z bezprostřední blízkosti skóroval - 0:1.

Portugalský reprezentant se mohl zakrátko radovat znovu, kdyby po centru Josého Angeliña vyprodukoval o něco málo přesnější hlavičku. Zbytek úvodního poločasu hosté kontrolovali hru a do šaten šli tedy s hubeným náskokem. O něm mohli přijít v 51. minutě, kdyby Mads Pedersen slibnou příležitost nezazdil.

V době, kdy časomíra pomalu ukrojila ze zápasu jeho první hodinu, dopravil balon na místo určení Emil Forsberg. Bohužel si podle rozhodčího Badstübnera nepohlídal ofsajdovou hranici. Následnému technickému obstřelu v podání Arneho Maiera scházely pouhé centimetry. Jen o něco více chybělo krátce poté Angeliňovi.

Španělský fotbalista se pak dostal k další střele, nicméně pro muže v rukavicích byla poměrně snadno chytatelná. V 81. minutě přiletěl z pravé strany centr na hlavu střídajícímu Sergiovi Córdovovi a za Gulácsim zazvonilo břevno. Maďarský gólman následně zlikvidoval pokus Reece Oxforda, ale Weinzierlovi svěřenci se přeci jen dočkali.

Benjamin Henrichs totiž zahrál ve vlastním vápně rukou, což z penalty potrestal Daniel Caligiuri, přestože brankář uhodnul směr střely - 1:1. FCA se v posledním utkání letošního kalendářního roku střetnou s Greutherem Fürth, který dosud sesbíral pouhé čtyři body. Do Red Bull Areny přijede předposlední Arminia Bielefeld.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele