10. kolo
31.10.2021 17:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Mönchengladbach vyhrál o gól nad Bochumí, které v závěru sahala po bodu

Mönchengladbach vyhrál nad Bochumí poměrem 2:1. Hostům se podařilo v závěru zápasu snížit, v prodloužení dokonce sahali po bodu.

Díky zisku tří bodů se Borussia posunula na desátou příčku, kde se v tuto chvíli nachází se čtrnácti body, ambice klubu jsou však v této sezóně mnohem vyšší. Bochum je s deseti body čtrnáctá a na barážovou šestnáctou příčku má náskok pouhého jednoho bodu.

Jasným favoritem zápasu byla domácí Borussia Mönchengladbach, která šla do vedení již ve 12. minutě, když po centru Scallyho dokázal hlavou usměrnit míč mezi tři tyče Pléa. Ještě před koncem prvního poločasu přidal Mönchengladbach druhý gól, tentokrát se trefil z ostrého úhlu prudkou střelou ke vzdálenější tyči Hofmann.

Po výměně stran hosté několikrát zahrozili, za zmínku stojí především pokus hlavou Lampropoulose ze 71. minuty, po kterém míč skončil na tyči Sommerovy brány. V 74. minutě mohl o osudu utkání gólem na 3:0 definitivně rozhodnout Thuram, míč však dokázal před překročením brankové čáry skvěle vyrazit hlavou Soares.

V 86. minutě se povedlo Bochumi zápas zdramatizovat, když dokázal střelou z přímého volného kopu snížit na 2:1 střídající Blum. Poslední velkou šanci zápasu jsme viděli v 93. minutě, kdy hosté sahali po bodu. K míči se dostal v pokutovém území domácích Pantović, který prudce vypálil, avšak střelu chytil připravený Sommer a všechny tři body tak nakonec zůstaly v Mönchengladbachu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele