20. kolo
22.01.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Union potvrdil dobrou formu a z Borussia-Parku odváží všechny tři body

V týdnu v rámci berlínského derby die Eisernen vyprovodili z DFB-Pokalu Herthu a v součtu všech soutěží teď prodloužili sérii neporazitelnosti na šest utkání. Naopak Gladbach připisuje třetí porážku v řadě. I proto, že v osmifinále zmíněné soutěže nestačil na druholigový Hannover. V Bundeslize má po dvaceti kolech jenom tříbodový náskok na barážovou pozici.

Od začátku zápasu se hrálo vcelku aktivně a pod první dobrou možnost se v 9. minutě podepsal Andreas Voglsammer. Yann Sommer stál v ten moment přesně tam, kde měl. Nedlouho po uplynutí úvodní čtvrthodinky si šel rozhodčí Felix Brych na popud kolegy u videa prohlédnout záznam, který ukázal, že Denis Zakaria zahrál ve vlastním vápně rukou.

Pokutového kopu se ujal Max Kruse a chytře si počkal, až se Sommer pohne jedním směrem, aby mohl poslat míč do jeho protipohybu - 0:1. Ve 24 minutě chtěl odpovědět Neuhaus, jenže mířil nad bránu. Vyrovnání se tedy konalo až pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství. Po skvělé práci Breela Embola přihrál Hofmann Kouadiovi Konému, který ze vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od berlínské svatyně zacílil přesně k pravé tyči - 1:1.

Necelých 180 sekund po startu druhého poločasu se dvacetiletý francouzský záložník dostal ke střele znovu, jenže tentokrát Frederika Rönnowa nepřelstil. Nasazení všech aktérů na hrací ploše bylo nadále vysoké. Jenom ty vyložené šance nějak nepřicházely. A když už se nějaký náznak objevil, skončilo to tečí bránícího hráče, jako v případě pokusu Floriana Neuhase z 68. minuty.

V 77. minutě to zkusil z úhlu Mathias Ginter. Muž v rukavicích vyrazil míč před bránu, kterou Luca Netz v té rychlosti z pěti metrů překopnul. Dost možná kličový moment, protože sedm minutek potom Niko Gießelmann skvěle načasoval přihrávku do vápna na Maxe Kruseho, který křižnou přízemní ranou k pravé tyči zajistil Unionu vedení - 1:2, se kterým už domácí nic nezmohli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele