16. kolo
15.12.2021 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Gladbach nestačil na Frankfurt a připisuje si čtvrtou porážku v řadě

Počtvrté za sebou padli fotbalisté Mönchengladbachu. Tentokrát nestačili na Frankfurt. Je pravda, že ze všech těchto čtyř případů sehrála Hříbata s Orly nejvyrovnanější partii. Přesto to nestačilo na jediný bod a tyto porážky se udály s nepříjemným skóre 4:17! Přitom ze všech bundesligových stadionů zůstal právě Borussia-Park po nejdelší dobu nedobytnou tvrzí.

Speciální zápas to byl pro domácího kouče Adiho Hüttera, jenž v minulé sezoně měl dobré výsledky na lavičce Eintrachtu. Začátek vzájemného střetnutí jeho svěřencům vyšel. Jmenovitě to byl Florian Neuhaus, kdo po dobrém přiťuknutí hlavou od Joea Scallyho svou přízemní střelou prostřelil Kevina Trappa - 1:0.

Zanedlouho se neohroženě řítil do vápna Filip Kostić, avšak Yann Sommer jeho úmysl přihrávat dokonale přečetl. Následující pasáž se musela obejít bez vyložených příležitostí. Až v závěru úvodní půl hodiny pořádně vyprášil gólmanovy rukavice Alassane Pléa. Další pokus patřil Breelu Emobolovi, avšak z nejpřesnějších rozhodně nebyl.

Když už to vypadalo, že Gladbach udrží těsné vedení do poločasového hvizdu, ztratil Denis Zakaria balon a při následném protiútoku našel Jesper Lindstrøm před bránou neobsazeného Rafaela Borrého, jemuž stačilo pouze nastavit pravačku - 1:1.

Pět minut po startu druhého dějství se mohl trenér Glasner opět zaradovat. Evan N’Dicka z levé strany po zemi přihrával a Jesper Lindstrøm sám ze vzdálenosti nějakých šesti metrů nekompromisně zavěsil - 1:2. Jenže za necelých 180 sekund Danny Da Costa ve vlastním vápně fauloval Kouadia Koného a rozhodčí Martin Petersen nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Ramy Bensebaini, přičemž cílil po zemi po své levé ruce, zatímco Trapp si vybral opačný kout brány - 2:2.

Jenže hosté si vzali vedení okamžitě zpět. Daichi Kamada převzal přihrávku od Borrého, načež všem ukázal záda. Na jeho přízemní zakončení byl Sommer krátký - 2:3.

Krátce poté mohlo být pro domácí výběr ještě hůř. Ale Jesper Lindström rozezvučel jenom brankovou konstrukci a jeho spoluhráči Borrému překazil radost ve správný čas na správném místě stojící Zakaria. V 70. minutě Tuta svého trenéra nepotěšil, protože zastavil unikajícího Marcuse Thurama za cenu druhé žluté karty. Na výsledku se už nic nezměnilo, přestože Hříbata měla čtyři dobré šance na vyrovnání. Pokaždé se ale výborným zákrokem blýsknul Kevin Trapp. Jeho tým tak má po celkově šesté výhře na dohled i třetí příčku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele