30. kolo
16.04.2022 18:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Köln ve 30. kole vyloupil Borussia-Park

Jednou branku se pod vítězství 3:1 opět podepsal Anthony Modeste. Hlavně díky jeho střelecké potenci se klub z města nad řekou Rýn pere o účast v pohárové Evropě. Naopak Gladbach musí spíše počítat s tím, že sezonu v lepším případě dohraje ve středu tabulky.

Běžela teprve 5. minuta, když francouzský forvard pochroumal naděje domácích na plný bodový zisk. Florian Kainz příhrával z pravého křídla a přesná přízemní střela z voleje přinesla šestnáctou branku v sezoně - 0:1. V 10 minutě to zkusil Mark Uth a mnoho nechybělo, aby míč orazítkoval břevno. Poté to z první zkusil Breel Embolo. Jeho střela zpoza vápna však postrádala větší razanci.

V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve znovu zazlobil Uth. Yann Sommer byl pozorný, což platilo i záhy proti pokusu Modesteho. Jenže následný nepovedený odkop švýcarského brankáře rozjel bezva akci, v jejímž závěru uklízel Kainz de facto do prázdné klece - 0:2. Snížit se hlavou pokusil Matthias Ginter, ale nebylo mu přáno.

Ve 28. minutě Embolo procedil přihrávku na Jonase Hofmanna, který o malý kousek minul zařízení. Ve 34. minutě kouč Hříbat Adi Hütter jenom nevěřícně kroutil hlavou. Uth totiž z levého křídla přihrál zcela neobsazenému Dejanu Ljubičićovi, jehož přízemní střela z hranice vápna skončila až v síti - 0:3. Do poločasového hvizdu se o snížení snažil akorát Ramy Bensebaini, jehož technický obstřel však za Schwäbeho zády neskončil.

V 50. minutě posunul Embolo na kolegu Kouadia Koného, jenž nepropálil hradbu před sebou stojících těl. Po hodině hry se Hofmannovi podařilo obstřelit Jonase Hectora. Nicméně co to bylo platné, když střela byla nepřesná? V 67. minutě střihnul ve vzduchu nohama Modeste, leč cílil pouze do prostoru, kde stál připravený Sommer.

Pět minutek před vypršením řádné hrací doby sebral Hofmannův centr za obranu Embolo, aby balon lehoučce nakopnul podél vyběhnuvšího muže v rukavicích - 1:3. V závěrečných minutách ještě musel Anthony Modeste předvést něco ze svého defenzivního umění. A v nastaveném čase díky výbornému zákroku nezvýšil na 4:1 Tim Lemperle, přestože se na svatyni Gladbachu řítil docela sám.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas o ničem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele