3. kolo
27.08.2021 20:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Dabbur skoro zajistil Hoffenheimu bod (© AFP)

Dortmund po dramatickém závěru vyzrál na Hoffenheim

Když v poslední minutě řádné hrací doby vyrovnal hostující Munas Dabbur na 2:2, vypadalo to, že tenhle duel skončí stejně jako v únoru dělbou bodů. To by však domácí nesměli mít v kádru Erlinga Haalanda, který tedy hned po rozehrávce už nastaveném čase zařídil pro svůj klub další tři body. Kdo ví, jestli nebyly poslední, protože se v souvislosti s norským supertalentem spekuluje o přestupu do PSG.

V každém případě úvod zápasu patřil jinému borci. Po přihrávce od Sebastiana Rudyho orazítkoval hlavou tyč Andrej Kramarić. V 10. minutě zakončoval stejnou částí těla Manuel Akanji, jenže trochu pozapomněl na to, že by bylo dobré umísťovat jinam, než do středu brány. Těsně před uplynutím úvodní půl hodiny se osmělil z první Marco Reus. Úspěšný ale nebyl. A stejně se mu vedlo i krátce poté, když jej svou přihrávkou pobídnul Haaland.

Útočník s devítkou na zádech pak nevyužil zaváhání Angela Stillera. Ve 40. minutě se ve výborné šanci ocitnul Christoph Baumgartner, ale Gregor Kobel dokázal jeho střelu vyrazit - jak by se řeklo hokejovou terminologií - pravým betonem. Poločas zakončil tvrdou ranou Donyell Malen. Oliver Baumann byl ovšem pozorný, takže do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Ten trval pouze do 49. minuty. Jude Bellingham pak posunul na Giovanniho Reynu, který zůstal na hranici šestnáctky zcela osamocen a na jehož skákavou střelu k pravé tyči gólman nedosáhnul - 1:0. Po hodině hry zatoužil po odpovědi Kramarić, nicméně se musel sklonit před uměním dortmundské jedničky. Ta kapitulovala až necelých šedesát sekund poté, jelikož Dennis Geiger na pravé straně skvěle uvolnil Baumgartnera, jenž cílil z úhlu do protilehlého rohu brány - 1:1.

V 68. minutě zahrávali Černožlutí roh a po hlavičce Akandjiho skončil kulatý předmět na horní síti. Hned poté odvrátil David Raum centr pouze k Bellinghamovi, který se z hranice velkého čtverce trefil po zemi přesně k tyči - 2:1. V 75. minutě fauloval Axel Witsel Kramariće a TSG dostali příležitost zahrávat standardní situaci z velice výhodné pozice. Nakonec střílel sám faulovaný a Kobel měl co dělat, aby míč vytěsnil nad břevno.

V 90. minutě rozehrávali hosté roh, který Kevin Akpoguma prodloužil na zadní tyč, kde ve skluzu skóroval Munas Dabbur. Velká škoda pro výběr Marca Roseho, že se jeho jmenovec Reus poněkud pozapomněl - 2:2. Nicméně ihned poté dělal Baumann, co mohl. Ale na druhou dorážku od Haalanda, který poslal balon prakticky jedinou možnou cestičkou vedle Stefana Posche, holt nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele