28. kolo
02.04.2022 18:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Konrad Laimer (© AFP)

Lipsko ztrapnilo Dortmund, jiskřili Nkunku s Laimerem

Na devět bodů se zvýšil odstup od prvního Bayernu, který odpoledne zvládl pohotově mač na půdě Freiburgu, od druhého Dortmundu, jenž tvrdě narazil na Lipsko. To potvrdilo, že je za uplynulých několik týdnů ve velmi slušné pohodě a upevnilo si postavení na čtvrté příčce. Proti soupeři ze Severního Porýní-Vestfálska zaznamenalo svou nejvyšší výhru v historii.

Mužstvo kouče Domenica Tedesca předvedlo jeden z nejlepších výkonů v této sezóně. Zářili především Konrad Laimer společně s Christopherem Nkunkuem, prvně jmenovaný se dopídil v řeči kanadského bodování na dva plus jedna, druhý na jedna plus dva. Ekipa trenéra Marca Roseho selhala, po dlouhé době si mohla užít zaplněných tribun, neboť koronavirová opatření umožňovala prodat všechny vstupenky, moc radosti jim ale nepřinesla. Inkasovala čtyřikrát.

Domácí do tohoto klání rozhodně nevstoupili nikterak špatně, ve 13. minutě se zjevil v moc dobré pozici Håland, ačkoli se v kuloárech hovořilo, že by přes lehčí zranění nemusel do hry vůbec nastoupit, a to poté, co bránící Simakan trestuhodně podskočil míč, avšak Norova střela skončila pouze v zámezí. Menší tlak každopádně nevyústil v jejich vedení, a naopak na druhé straně se Die Roten Bullen dostali na koně. Nkunku vyslal parádní kolmici do šestnáctky, tam mu sběhl Laimer, jenž ve 21. minutě jemným obloukem na zadní tyč přelstil brankáře Kobela.

A ve 30. minutě se efektivní Lipsko prosadilo gólově také podruhé. Nkunkuův centr z pravé strany odvrátil stoper Hummels pouze za pokutové území, odtamtud se do meruny opřel levou nohou Laimer, a protože tenhle pokus tečoval Can, nestačil Kobel na změnu směru reagovat. Ve 39. minutě se die Schwarzgelben zlobili na rozhodčího Fritze, dožadovali se totiž nařízení pokutového kopu, to když Gvardiol ve skluzu na hranici vápna sestřelil Hålanda, nicméně na zvuk píšťalky hlavního arbitra nedošlo. A opakované záběry jeho domněnky spíše potvrdily, dortmundský útočník totiž padl k zemi ještě předtím, než se dostal do kontaktu s protihráčem.

Hosté obecně působili v defenzivních činnostech kompaktním dojmem, jejich protivník tedy větší převahu vyvinout nedokázal. V perfektní produktivitě Lipsko pokračovalo i po přestávce a v 57. minutě asi definitivně zlomilo odpor Borussie. Nkunku strčil balón na Daniho Olma, od něj se dostal k Laimerovi, který elegantní patičkou oslovil Nkunkua, a ten zacílil přesně do těch míst, do kterých potřeboval.

V 84. minutě se přece tenhle duel ještě jaksi zdramatizoval, střídající Malen hlavou překonal gólmana Gulácsiho po Canově krkolomném, ovšem zároveň zdárném pasu, jenže saský výběr o pár chvil později stvrdil své vítězství ještě jedním přesným zásahem, o který se postaral Dani Olmo ukázkovou pumelicí, jež brnkla o břevno a propadla za brankovou čáru. Druhou asistenci si mimochodem připsal na své konto neúnavný Nkunku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele