23. kolo
20.02.2022 17:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Brilantní Reus! Dvěma góly a třemi asistencemi zřídil Dortmundu výhru nad Gladbachem

Výhra nad Freiburgem, porážka se St. Pauli, vítězství nad Hoffenheimem, dost těžký nezdar s Leverkusenem, skalp Unionu, prohra s Rangers. Takový byl sumář výsledků Dortmundu za uplynulé zhruba čtyři týdny. Periodicky tedy měl na řadu přijít úspěšný rezultát a k němu se nakonec opravdu dopracoval. Mönchengladbach přitom smetl nekompromisně šesti brankami.

Je opravdu s podivem, že domácí v novém roce dokážou v jednom zápase ukázat naplno své nejlepší schopnosti, ale hned na to okamžitě pokazit snad všechno, co se dá. Jestliže před pár dny na evropské scéně překvapivě padli se skotským výběrem, přičemž dohromady inkasovali čtyřikrát, pak tentokráte udrželi čisté konto. Stvrdili tak své postavení na druhé příčce tabulky, odpoutali se totiž na zásadnější rozdíl třetímu Bayeru, který v páteční předehrávce nestačil na Mohuč, a zároveň udrželi ztrátu na první Bayern na hodnotě šesti bodů. Zkrátka dobrá práce.

Především v ofenzívě Die Schwarzgelben ukázali, jak nebezpeční umějí být, a to i přesto, že k dispozici stále neměli svého nejlepšího střelce týmu Erlinga Haalanda, který se po zranění pořád nedal stoprocentně do kupy. Jejich soupeř naopak působil směrem dopředu v podstatě hodně neškodně, tedy možná až na dvě situace. Ve 30. minutě mohl srovnávat Hofmann, ale na brankáře Kobela nevyzrál, a v 62. minutě nevsítil kontaktní branku, kterou by se evidentně dostal Mönchengladbach zpátky do hry, jelikož po jeho zakončení zazvonila jen jedna z tyčí.

Jinak však mělo BVB tohle měření sil plně ve své režii. Hosté, kterým se v předchozích dvou ligových kolech povedlo uzmout solidní čtyři body v duelech s Bielefeldem a Augsburgem, narazili nyní na daleko tvrdší kalibr a především v obraně vykázali špatné statistiky. V první půli inkasovali dvakrát, nejprve se zdařilo rozvlnit síť Reusovi, který se dostal k dorážce poté, co gólman Sommer vyrážel dělovku Malena pouze před sebe, a pak skóroval ve 32. minutě i sám nizozemský forvard, který po Reusově uvolnění pohotově zužitkoval svou sólo akci.

V 70. minutě Reus připravil třetí přesný zásah Dortmundu v pořadí, přihrával do šestnáctky na střídajícího Wolfa, který pumelicí přelstil Sommera. V 74. minutě se gólově prosadil i další náhradník, a to jeden z nejsledovanějších talentů v Evropě, svou první branku v rámci tohoto ročníku zaznamenal Moukoko, jehož oslovil Reus. V 81. minutě podruhé v utkání zaúřadoval stále neúnavný Reus, jenž překonal Sommera po výstavní kolmici od Hummelse, a v samém závěru udeřil Can z penalty, kterou sudí Fritz nařídil za faul Bensebaïniho na Wolfa ve vápně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bvb.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A zítra bouchne v FC Augsburg . Bohužel nevyrovnané výkony a děravá obrana BVB.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele