9. kolo
23.10.2021 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Kingsley Coman (© AFP)

Bayern si nedělal s Hoffenheimem těžkou hlavu a slaví výhru 4:0

První zásah utkání obstaral v 16. minutě Gnabry. Na něj ve 30. minutě navázal parádní pumelicí Lewandowski a připsal si 10. gól v sezóně. Po přestávce ještě za domácí skórovali Choupo-Moting a Coman. Bayern tak nadále vede Bundesligu, Hoffenheim je desátý.

Domácí do utkání vlétli, jak je jim vlastní a už ve 3. minutě si mohl svůj desátý zásah v sezóně připsat Robert Lewandowski. Polský snajpr se dostal ve vápně k balónu a jeho dloubáček jen těsně minul hostující branku. Bayern dál tlačil a v 8. minutě slavil první gól, kdy se po dobrém napadání prosadil Gnabry. Jenže do hry vstoupilo video, které odhalilo útočný faul při zisku míče a zásah tak neplatil.

Ovšem nebyl by to Bayern, aby při současné drtivé formě brzy neudeřil. Domácí předvedli neskutečnou a přesnou kombinaci, kdy si míč rychle předalo několik hráčů z levé strany na pravou. Na konci celé akce byl poté Musiala, který předložil míč volnému Gnabrymu a německý záložník se po křižné střele mohl v 16. minutě konečně radovat ze vstřelené branky. 1:0

Následující hlušší období bylo jen zdánlivým klidem před bouří, protože ve 30. minutě se prosadil muž z nejpovolanějších - Robert Lewandowski. Thomas Müller se dral na hostující branku, ale obrana mu nedávala vydechnout. Müller tedy předal míč Lewandowskimu, který se podíval, kde stojí brána a nechytatelnou pumelicí do šibenice z dvaceti metrů potvrdil svoje neskutečné kvality. Zároveň se osamostatnil v tabulce střelců s deseti zásahy na pažbě. 2:0

Bayern si ohromně užíval aktuální pohody a na hřišti kraloval. Hoffenheim se sice snažil o rychlé brejky, ale ty často končily nepřesnou přihrávkou. Hosté v bílém měli naopak co dělat se zastavováním šikovných kombinací mnichovských plejerů. Krátce před poločasovou přestávku se do další gólovky dostal Lewandowski, jenže Baumann se překonal a luxusním reflexem Poláka vychytal.

Hosté se pochopitelně snažili po přestávce něco udělat s nepříznivým vývojem a v 50. minutě se do solidní šance dostal Bebou. Jeho volej ovšem letěl zhruba metr vedle Neuerovy brány. Na jeho příležitost odpověděli na druhé straně Musiala a Sabitzer, nicméně ani jeden nemířil přesně.

Hoffenheim si sice dokázal vytvořit územní převahu ale příliš pomalé a nepřesné kombinace nedělaly zformovanému Bayernu větší problém. Ten v druhém poločase viditelně šetřil síly a v pohodě kontroloval dvoubrankový náskok. V 81. minutě Baumann bravurně vychytal hlavičku střídajícího Choupo-Motinga. Útočník Bayernu se však dostal po následném rohu k míči, když zareagoval na odražený míč a překonal Baumanna. 3:0

O dvě minuty později se trefil i Toliiso, ale jeho zásah pro ofsajd neplatil. Už v 87. minutě se ale radoval Coman, který dotáhl samostatný únik. 4:0

Autor: David Ullrich / o2tv

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

Povinnost doma vyhrát.... 4-0. Sestava: Neuer, Richards, Hernandez, Upamecano, Stanišič, Kimmich, Sabitzer, Sané, Muller, Gnabry, Lewa.

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Ferragamo7

3:0

Reagovat
Heresy

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele